מתכון ללאפה תוצרת בית
רכיבים:
ל- 10 יחידות
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית דבש גדוש
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מי סודה
- 1 כוס פושרים
- 1/2 כף שטוחה של מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך קערה את כל המצרכים (למעט המלח ואת המים הפושרים) ולשים.
- לאחר ערבוב ואיחוד כל המרכיבים מתחילים להוסיף את המים הפושרים בהדרגה ואת המלח לקראת סוף הלישה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לכ-10 כדורים, מכסים ומתפיחים כרבע שעה.
- מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
- מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון / קרמי) ומניחים את הבצק.
- לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן - וזה מוכן.
- לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, עוטפים במגבת (בכדי לשמור על רכות הבצק).
מתכון לפיתה בדיוק כמו במאפייה
רכיבים:
- 3 וחצי כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס ורבע מים פושרים
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את הקמח והמלח, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
- במיקסר עם וו לישה נעבד את הבצק במהירות נמוכה ונוסיף את שמן הזית.
- לאחר כדקה נוסיף את המים ונמשיך ללוש במהירות נמוכה כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה.
- מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים להתפחה של שעה.
- מוציאים את הבצק, מחלקים לכדורים שווים.
- מכסים את הכדורים בניילון ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
- מחממים תנור במצב טורבו לחום של 250 מעלות.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ ומשתדלים שהם יהיו זהים בגודלם.
- מניחים על תבנית אפייה מקומחת ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
- אופים כ-8 דקות מכל צד עד שהן משחימות ומתנפחות.