ליום העצמאות: מתכונים ללאפות ופיתות שאפשר להכין בקלות בבית 

למנגל או בכלל: לרגל יום ההולדת ה-76 של מדינת ישראל, מפתחת המתכונים מימי נאמן שייך מבעלי רשת "מאפה נאמן", הסבירה לנו איך ליצור לאפה על מחבת או פיתה בדיוק כמו במאפייה

לאפות במחבת . צילום: גיל אבירם

מתכון ללאפה תוצרת בית

רכיבים:

ל- 10 יחידות

  • 4 כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית דבש גדוש
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 1 כוס פושרים
  • 1/2 כף שטוחה של מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לתוך קערה את כל המצרכים (למעט המלח ואת המים הפושרים) ולשים.
  2. לאחר ערבוב ואיחוד כל המרכיבים מתחילים להוסיף את המים הפושרים בהדרגה ואת המלח לקראת סוף הלישה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  3. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק לכ-10 כדורים, מכסים ומתפיחים כרבע שעה.
  4. מרדדים (או משטחים) כל כדור לעלה דק. מרימים ומותחים מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוב. בעזרת אגרופי הידיים ממשיכים למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
  5. מחממים על הגז מחבת יציקה בקוטר 28 ס"מ (רצוי עם ציפוי טפלון / קרמי) ומניחים את הבצק.
  6. לאחר כדקה עד דקה וחצי הופכים ושוב משאירים למשך אותו זמן - וזה מוכן.
  7. לאחר שמוציאים את הלאפות מהמחבת, עוטפים במגבת (בכדי לשמור על רכות הבצק).
הפיתות של מאפה נאמן, צילום: גיל אבירם

מתכון לפיתה בדיוק כמו במאפייה

רכיבים:

  • 3 וחצי כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס ורבע מים פושרים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את הקמח והמלח, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
  2. במיקסר עם וו לישה נעבד את הבצק במהירות נמוכה ונוסיף את שמן הזית.
  3. לאחר כדקה נוסיף את המים ונמשיך ללוש במהירות נמוכה כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה.
  4. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים להתפחה של שעה.
  5. מוציאים את הבצק, מחלקים לכדורים שווים.
  6.  מכסים את הכדורים בניילון ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  7. מחממים תנור במצב טורבו לחום של 250 מעלות.
  8. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הכדורים לעיגולים בעובי של חצי ס"מ ומשתדלים שהם יהיו זהים בגודלם.
  9. מניחים על תבנית אפייה מקומחת ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  10. אופים כ-8 דקות מכל צד עד שהן משחימות ומתנפחות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר