מסיבת קוקטיילים | צילום: אסף קרלה

מסיבת קוקטייל: יוסי שטרית מלמד להכין משקאות אלכוהוליים מירקות וביסים טעימים לצידם

השילוב של ירקות ואלכוהול יוצר משקאות מיוחדים • אפשר להגיש איתם מנות קטנות מותאמות • קבלו שלושה מתכונים כפולים, שיהפכו כל ארוחה לחגיגה

מילדות מלמדים אותנו שתמיד כדאי לשלב בארוחות כמה שיותר ירקות במצבם הטבעי, כדי לקבל את הסיבים התזונתיים המלאים שהם מספקים לגוף. אם מחפשים דרך נוחה ומהירה לצרוך ירקות, אפשר גם לשתות אותם. גם זו דרך נהדרת לקבל ויטמינים ומינרלים.

מיצי ירקות הפכו לאחרונה לטרנד פופולרי בתחום הבריאות והתזונה, ובעיקר בדיאטות. הם נחשבים לדרך נהדרת לקבל מנה מרוכזת של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. הם יכולים לתרום לבריאות הגוף ולתמוך במערכת החיסון, וגם לסייע בניקוי הגוף, אבל חשוב לזכור שהם לא תחליף לאכילת ירקות שלמים, שכן הסיבים התזונתיים החשובים אינם נכללים במיץ.

דרך מצוינת נוספת לצרוך ירקות, צילום: אסף קרלה

יש לא מעט יינות ומשקאות אלכוהוליים המיוצרים מירקות. ייצור אלכוהול מירקות הוא חלק ממסורת קולינרית ברחבי העולם, וישנם מזונות מותססים שמכילים אלכוהול עקב תהליך ההתססה הטבעי שלהם. ומה אם נשלב ירקות ואלכוהול? נקבל קוקטייל של ירקות עם אלכוהול - דרך מעולה לשלב בין בריאות לבין הנאה.

ישנם כמה סוגי אלכוהול שמתאימים לשילוב עם ירקות בקוקטיילים. וודקה היא נטולת טעם ואפשר לשלב אותה עם מגוון רחב של ירקות כמו עגבניות ופלפלים; ג'ין עם ניחוחות עשבי תיבול ובוטנים, וירקות כמו כרוב, סלרי ובזיליקום; ואילו הטקילה מתאימה לשילוב עם ירקות חריפים או עם טעמים חמצמצים.

הנה כמה מתכונים לקוקטיילים של ירקות עם אלכוהול. תיהנו ותשתו, אבל באחריות!

מתאים עם ירקות ירוקים, צילום: אסף קרלה

ג'ין ירקות ירוקים

המצרכים:

√ 60 מ"ל ג'ין (רוקו, יפני)
√ 90 מ"ל מיץ ירוק
√ 15 מ"ל מי סוכר
√ מעט טוניק

למיץ הירוק:
√ 1/2 לימון סחוט
√ 2 מלפפונים עם הקליפה
√ 1 גבעול סלרי

לקישוט:
√ 1 מלפפון פרוס דק

להגשה:
√ כוס לואובול (נמוכה) עם קרח

אופן ההכנה:

1. טוחנים את מרכיבי המיץ הירוק. אם יש צורך, מוסיפים 1/4 כוס מים.
2. מכינים מי סוכר ביחס של 1 סוכר ו־1 מים חמים. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והנוזל הופך לסירופ.
3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הקוקטייל, שופכים לכוס עם הקרח ומקשטים.

ביס מלפפון עם דג לבן, צילום: אסף קרלה

ביס מלפפון בצד

המצרכים:

√ 1 פילה דג לבן חתוך לקוביות
√ 1 מלפפון חתוך לקוביות
√ 1 פלפל חריף אדום קצוץ
√ מעט שמיר קצוץ
√ מיץ מ־1 לימון
√ שמן זית
√ מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את הרכיבים ומחלקים לצלוחיות.

בלאדי מארי, צילום: אסף קרלה

בלאדי מרי קפוא

המצרכים:

√ קרח
√ 50 מ"ל וודקה (תינקרס)
√ 100 מ"ל מיץ עגבניות
√ מיץ מ־1/2 לימון
√ 3 טיפות טבסקו
√ קורט מלח
√ קורט פלפל שחור
√ 3 טיפות רוטב ווסטרשייר

לקישוט:
√ 1 גבעול סלרי עם העלים

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל מרכיבי הקוקטייל עם הקרח ומוזגים לכוס.
2. מקשטים בגבעול הסלרי.

ביס עגבניות, צילום: אסף קרלה

ביס עגבנייה בצד

המצרכים:

√ לחם קלוי
√ גבינת לאבנה
√ ממרח אריסה אדומה פיקנטית
√ חופן עגבניות שרי חצויות
√ סרדינים כבושים
√ 1 פלפל ירוק חריף פרוס
√ 5 עלי סלרי
√ מלח גס

אופן ההכנה:

מורחים לאבנה ואריסה על הלחם הקלוי. מסדרים מעל את שאר המרכיבים ומפזרים מעט מלח גס.

עם סלק וסומק, צילום: אסף קרלה

מרגריטה סלק וסומק

המצרכים:

√ 50 מ"ל טקילה (רוסטר)
√ 10 מ"ל מיץ לימון
√ 100 מ"ל מיץ סלק
√ קורט מלח
√ קורט סומק

לקישוט:
√ 2 כפות סוכר מעורבבות עם קורט מלח, סומק ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מרטיבים קלות את קצה הכוס וטובלים בתערובת הסוכר כך שכל הקצה מצופה.
2. מערבבים בשייקר עם קרח את כל מרכיבי הקוקטייל ומוזגים לכוס.

ביס סלק בצד

עם ברוסקטה בצד, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ לחם קלוי
√ ממרח גבינת פטה
√ 1 סלק מבושל במים עד ריכוך, פרוס לפרוסות
√ גבינת פטה מפוררת
√ נענע יבשה
√ שמן זית
√ מלח גס

אופן ההכנה:

מורחים על הלחם הקלוי גבינת פטה ומניחים מעל את פרוסות הסלק. מפזרים מעל פטה מפוררת, נענע יבשה, שמן זית ומלח גס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו