דג מוסר עם תבשיל מנגולד וחומוס. צילום: לירון אלמוג

מתכון: דג בתנור עם עשבי תיבול על תבשיל מנגולד אותנטי

השף אוריאל סרור (גן האירועים טרויה) הסביר לנו איך להכין מנה חגיגית של מוסר ים על מצע עלי סלק, גרגירי חומוס ופלפל אדום • "אלה זכרונות מהבית", הוא אומר - "סלט של סבתא, שלקחתי למקום שלי"

"דגים זאת האהבה הכי גדולה שלי", אומר אוריאל סרור, השף של גן האירועים "טרויה" במתחם בני דרום באשדוד. "מוסר זה אחד הנתחים אהובים עלי - גם בתנור וגם בבישול", הוא מוסיף.

סרור שיתף אותנו במתכון למנת מוסר ים בעשבי תיבול על מצע תבשיל אותנטי של חומוס ומנגולד. "המצע עליו מונח הדג הוא בעצם זכרונות שלי מבית אמא", הוא אומר. "זה בעצם אחד הסלטים שתמיד היו מוגשים אצלנו בימי שישי ואני מאוד אוהב אותו. זה הסלט של סבתא שלי. בדרך כלל עושים את הסלט הזה בלי חומוס בכלל והוא מגיע מהמטבח המרוקאי. אני לקחתי אותו למקום שלי. במתכון הזה בחרתי לחבר את הילדות שלי עם הקולינריה ומי שאני היום".

"לקחתי את המנה למקום שלי", צילום: לירון אלמוג

מתכון לדג מוסר בעשבי תיבול על מצע תבשיל מנגולד וחומוס

למצע של הדג -

רכיבים:

  • 1 צרור גדול של עלי סלק (מנגולד) – גבעולים ועלים
  • שמן זית
  • 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס קנויים או מושרים ומבושלים מבעוד מועד
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה / חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף גדושה של רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • לאוהבים חריף: כפית אריסה
  • 1 כף כמון
  • 4 כפות מיץ מלימון סחוט

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי הסלק, חותכים את העלים והגבעולים יחדיו לרצועות גסות.
  2. מחממים מעט שמן על מחבת ומטגנים את שיני השום הקצוצות. כעבור כחצי דקה מוסיפים את עלי הסלק, הגמבות והחומוס, ומערבבים מספר דקות.
  3. כשנפח עלי הסלק מצטמצם משמעותית, מוסיפים את הפפריקה, הכורכום ורסק העגבניות.
  4. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
  5. ממשיכים לערבב עד שהגבעולים והעלים מתרככים לפי טעמכם (אפשר להמשיך באידוי-טיגון עד שעה לקבלת עלים רכים במיוחד אך ניתן בהחלט להסתפק גם ברבע שעה, ואף פחות מכך).
  6. מוסיפים את הכמון כדקה לפני כיבוי האש.
  7. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

לדג בתנור -

רכיבים:

  • 1.5 ק"ג פילה מוסר נקי מעצמות (עם העור)
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 3 כפות טימין טרי (רק עלים)
  • 5 עגבניות פרוסות
  • 1 ראש שום קלוף ופרוס
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. לתבל את נתחי הדגים במלח, פלפל, זרעי כוסברה, שמן זית וטימין.
  2. להניח על תבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. לצלות בטמפרטורה של 200 מעלות בין 12 דקות ל-16 דקות.

להגשה:

מסדרים את התבשיל במרכז צלחת ההגשה, מניחים רוקט טרי מתובל במעט מיץ לימון, שמן זית ומלח, ומקשטים מעל נתח המוסר הצלוי. לסיום מטפטפים מעט שמן זית סביב המנה ומגישים.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו