פורים כבר כאן, ומיד קופץ לנו להכין משהו שקשור לאוזני המן – שהן ללא עוררין העוגיות הרשמיות של החג. אבל האמת היא שאצלנו בבית בפורים היו מכינים דווקא מעמולים.
במקור, המעמולים הן עוגיות מבצק פריך, ממולאות בתמרים ובאגוזים ומפודרות באבקת סוכר. מכינים אותן בעיקר בחגים. השילוב של התמרים, התבלינים ורכות הבצק מול פריכותו, יוצר עוגייה מושלמת. כיף להכין עוגיות, לארוז אותן ולתת אותן כמשלוח מנות. זה גם מחמם את הלב לקבל עוגיות ביתיות. אני יודע שזאת עבודה שלוקחת זמן, ולכן מעריך זאת.
את צורתו מקבל המעמול מתבנית מסורתית שעוברת בירושה מאם לבתה, אבל אפשר לבחור איזו תבנית או צורה שרוצים. אני השתמשתי כאן בקורצן עוגיות עם קפיץ. יש כאלה שהצורה משמעותית להם, אבל אני עושה לפי החשק, ויוצא קצת מהמסורת.
בכלל, אני אוהב לשדרג את המתכון ולשנות אותו, לקחת את המוכר ולתת לו טוויסט, כך שבמקום מילוי התמרים המסורתי, אני ממלא את המעמול במשהו אחר ובכך יוצר למעשה מנה חדשה.
חג פורים שמח.
מעמול תמרים ”קלאסי”
המצרכים:
√ שקית אבקת סוכר
לבצק:
√ כוס סולת
√ 2 כוסות קמח
√ חצי כוס מים או מיץ תפוזים
√ 2 כפות אבקת סוכר
√ 100 גרם חמאה
למילוי:
√ קופסת ממרח תמרים
√ כפית קינמון טחון
√ חצי כפית ציפורן
√ חצי כוס אגוזים קצוצים
√ 2 כפות מים
√ גרידת תפוז מתפוז אחד
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים של המילוי. מכדררים לכדורים ומכניסים למקפיא.
2. במיקסר מערבבים יחד את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
3. מעבירים למקרר לכשעתיים
4. יוצרים כדורים מהבצק, נוח לעבוד בידיים מקומחות. משטחים מעט את הכדור בצק כמו פיתה קטנה. מניחים כדור מהמילוי באמצע וסוגרים עליו עם הבצק, מכדררים ביד לכדור מושלם. ומחזירים למקרר לעוד כשעה לפחות.
5. יוצרים צורה שרוצים לעוגייה, מניחים בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות ל-20-25 דקות, עד שהעוגיות מקבלת צבע זהוב יפה.
6. מאבקים באבקת סוכר כשהעוגיות חמות.
מעמול שקדי עגל ותמרים
המצרכים:
√ שקית אבקת סוכר
לבצק:
√ כוס וחצי קמח
√ חצי כוס סולת
√ חצי כוס קורנפלור
√ חצי כוס אבקת סוכר
√ 1/4 כפית אבקת אפייה
√ קורט מלח
√ 150 גרם חמאה רכה
√ 3 כפות שמן
√ רבע כוס מי זהר
מילוי:
√ 2 בצלים חתוך לקוביות
√ 200 גרם שקדי עגל או פרגית קצוצים דק
√ 300 גרם תמרים קצוצים דק
√ 3 כפות סילאן
√ כפית הל טחון
√ מלח
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן קנולה כשמתחיל להזהיב מוסיפים את שקדי העגל והתבלינים, מוציאים לנייר סופג ומערבבים עם שאר החומרים.
2. מכדררים לכדורים ומכניסים למקפיא.
3. במיקסר מערבבים יחד את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך.
4. מעבירים למקרר לכשעתיים
5. יוצרים כדורים מהבצק. נוח לעבוד בידיים מקומחות. משטחים מעט את הכדור בצק כמו פיתה קטנה. מניחים כדור מהמילוי באמצע וסוגרים עליו עם הבצק, מכדררים ביד לכדור מושלם, ומחזירים למקרר לעוד כשעה לפחות.
6. יוצרים את הצורה שרוצים לעוגייה, מניחים בתבנית אפייה ואופים בחום של 180 מעלות ל-20-25 דקות, עד שהעוגיות מקבלת צבע זהוב יפה.
7. מאבקים באבקת סוכר בעוד העוגיות חמות.