במסגרת "יום מעשים טובים" ה-18 של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון, שיתקיים השנה בתאריך 19 במרץ, השף שאול בן אדרת מגיע ל"עמותת לשובע". בעמותה, ששוכנת בתל אביב-יפו, הוא יבשל עם התושבים, שפונו מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל מהישובים נתיב העשרה, רעים ויד מרדכי, ארוחת גורמה עם חומרי גלם בסיסיים לנזקקים.
ביקשנו שישתף אותנו במתכון לאחת המנות אותן הוא מכין.
את המתכון שלו לכדורי בשר ברוטב עגבניות, מומלץ להגיש על פסטה. היא נוצרה בהשראת מנה מהמטבח האיטלקי שנקראת "בוריטו מיסטו". יש לציין כי המילה "מיסטו" באיטלקית משמעותה "מעורב" והמנה נקראת כך מכיוון שבדרך כלל היא כוללת כמה סוגי בשר. עם זאת, סוג הבשר היחיד במתכון של אדרת הוא בשר בקר טחון שכולל שומן.
כדורי בשר ברוטב עגבניות
רכיבים לכדורי הבשר:
- 500 גרם בשר טחון - 80% בשר 20% שומן
- 2 כפות אורגנו יבש
- 1 בצל קצוץ קצוץ
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 כפיות מיונז
- מלח פלפל
לרוטב העגבניות:
- 2 יחידות שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 יחידה גמבה קצוצה לקוביות קטנות
- 1 יחידה בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1 כף אורגנו יבש
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות או מיץ עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- 6 עלי מרווה
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את מרכיבי הכדורים לקבלת עיסה אחידה (להמנע מערבוב יתר), יוצרים כדורים לקציצות.
- מבשלים את כל מרכיבי הרוטב כ-15 דקות בסיר רחב, ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש על פסטה מבושלת.