הכי קלאסי, הכי טעים: כך תכינו בבית אוזני המן במילוי פרג

עוד רגע פורים וכבר אפשר להריח את המאפה המסורתי כשהוא יוצא חם מתנורי הקונדיטוריות ברחובות • ואם אתם בכל זאת בקטע של "הום מייד" - המתכונאית מימי נאמן שייך (מבעלי רשת מאפה נאמן), שיתפה אותנו במתכון נפלא

אוזני המן. צילום: גיל אבירם

אוזני המן מסורתיות במילוי פרג

באדיבות מימי נאמן שייך, מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן

רכיבים:

מצרכים לבצק:
• חצי כוס חלב / מים
• חצי חבילת חמאה / מרגרינה
• 3/4 כוס סוכר

מצרכים למילוי:
• 100 גרם פרג טחון (חשוב שיהיה טרי)
• חצי כוס חלב / מים
• 1/4 חבילת חמאה / מרגרינה
• 3/4 כוס סוכר
• 3 כפות פירורי ביסקוויטים.
• כפית תמצית וניל

יוסי נאמן, ומימי נאמן שייך,

אופן ההכנה:

לבצק:

• לקערת מיקסר נכניס את מצרכי הבצק ונלוש לבצק רך.
• נפזר קמח על משטח עבודה ונרדד לעלה בעובי של 5 מ"מ.
• ניצור עם כוס עיגולים.

הכנת המלית:

נבשל בסיר קטן חמאה, חלב, פרג וסוכר על אש קטנה כ-20 דקות, נוריד מהאש ונוסיף את פירורי הביסקוויטים ותמצית וניל, נוריד מהאש ונניח לקירור.

הכנת אוזן ההמן:
• נמלא בפרג במרכז העיגול ונסגור בצורת אוזן המן.
• נאפה ב- 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר