זאת כנראה הדרך הטובה ביותר לאכול שניצל עם פתיתים - הנה מתכון

התבנית הפשוטה והטעימה הזאת הופכת את חווית המאכל המנחם והמוכר לפריכה הרבה יותר • היא גם מייעלת את תהליך ההגשה • כשהכל מוכן, אופים יחדיו עם שפע בצל מטוגן וכמה פלחי לימון עד שהכל יוצא קריספי - וזוללים

שניצל, פתיתים ובצל מטוגן. צילום: מאיה דרין

מתכון לתבנית שניצל, פתיתים ובצל מטוגן של השפית מאיה דרין

רכיבים:

ל-4 מנות

לשניצלים:
½ קילו נתחי פילה עוף
2 ביצים
1 כף מים
2 כפות טריאקי
1 כף אבקת שום
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
½ כוס פנקו
שמן לטיגון

לפתיתים:
1 ו-1/2 כוסות פתיתים בצורת אורז
שמן לטיגון
מלח לפי הטעם
תבלינים שאוהבים

לבצל:
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות

4 פלחי לימון להגשה

זה גם נוח יותר להגשה, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה:

1. מבשלים פתיתים לפי הוראות היצרן.
2. בינתיים מכינים את השניצלים:
3. בקערה קטנה ורחבה טורפים ביצים, מים, רוטב טריאקי ואבקת שום לבלילה אחידה.
4. משטחים את הקמח בצלחת שטוחה.
5. מערבבים פירורי לחם ופנקו בצלחת שטוחה.
6. מצפים את שניצל העוף תחילה בקמח.
7. מנערים שאריות קמח וטובלים בביצה המתובלת ואז מצפים בצורה אחידה בציפוי הפירורים. (שומרים את פירורי הלחם שנשארים לאחר הציפוי).
8. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון, מניחים את הנתחים המצופים בתוך השמן החם כך שהשמן יגיע עד חצי הגובה אך לא יכסה את השניצלים.
9. מטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שמזהיב. מוציאים בעזרת תרווד לצלחת מרופדת בנייר מגבת ומספיגים שאריות של שמן.
10. באותו השמן, בתנאי שאינו שרוף (אם יש צורך, מחליפים את השמן ומנקים את המחבת מפירורי לחם שרופים) – מטגנים את רצועות הבצל עד שמזהיב קלות.
11. בתבנית אפייה שמיועדת להגשה מסדרים שכבה של פתיתים, עליה חצי מכמות הבצל המטוגן, מעל מסדרים את השניצלים, מעליהם בצל מטוגן.
12. מניחים כמה פרוסות לימון על פני השניצלים, מכסים את הפתיתים ש״מציצים״ מהצדדים בפירורי הלחם שנותרו ואופים בתנור, בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-7 דקות.
13. מגישים חם.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר