בא לכם לאכול משהו קטן וטעים שהכנתו לא תדרוש מכם מאמץ רב – ושגם יהיה בריא? בדיוק לשם כך הבאנו לכם את המתכון הזה של רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי, לחטיף שיבולת שועל ופצפוצי אורז.
חומרי גלם:
- 1 כוס פצפוצי אורז מלא
- 1/4 כוס שיבולת שועל
- 3/4 כוס מים חמים
- 2 כפות פתיתי קוקוס
- 2 כפות סילאן טבעי 100% תמרים
- 1/2 כפית אבקת קינמון
- מנג'טים (גביעי נייר)
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל, המים החמים והסילאן. מניחים ל-5 דקות.
- מועכים בעזרת האצבעות את רוב פצפוצי האורז.
- מוסיפים לקערת שיבולת השועל את פצפוצי האורז, הקוקוס והקינמון – ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים עיגולים בגודל הרצוי ומניחים כל עיגול במנג'ט.
- מכניסים למקפיא ל-10 דקות לפני האכילה.