כשהחורף כל כך קר, קשה שלא לרצות לנשנש משהו טעים שלא דורש מאמץ רב להכין – אבל בינינו, לא תמיד יש לזה כוח.
אם בכל זאת בא לכם לאכול משהו בריא וטעים שיספק לכם אנרגיה מבלי שתצטרכו להסתבך יותר מדי בהכנתו, קבלו מתכון באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי, לאצבעות שוקו-בוטנים שלא רק שיעשו לכם כיף בחך, אלא שגם הילדים שלכם (או אלו שבכם) ייהנו מהן.
חומרי גלם:
- 2 כפות גדושות פצפוצי אורז מלא
- כפית מלאה של חמאת בוטנים
- 2 אגוזי מלך
- כפית פתיתי קוקוס
- כפית סילאן
- כפית אבקת קקאו
הוראות הכנה:
- שוברים לתוך קערה את פצפוצי האורז ואת אגוזי המלך לחתיכות קטנות.
- מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים.
- מערבבים ויוצרים רולדה, אותה מכניסים להקפאה.
- בסיום ההקפאה, חותכים את הרולדה לחתיכות בינוניות – ומגישים אותן.