הוויסקי של מזקקת גולני | צילום: אסף קרלה

אנטריקוט בוויסקי כבר טעמתם? יוסי שטרית מבשל עם סינגל מאלט ציוני

למרות המצב הקשה ברמת הגולן, אלונה ודויד ציבל מפעילים בקצרין מזקקת וויסקי מופלאה בשם "גולני" • קבלו מתכון לאנטריקוט בגרסה חורפית-אלכוהולית וטיפ לשתייה נכונה

את המדור השבוע אני מקדיש לאלונה ולדויד ציבל, הבעלים של מזקקת "גולני", שהוקמה ב־2014.
פגשתי אותם כשנרשמנו לסיור טעימות במזקקה. הם אנשים מרתקים, אך לצערי כרגע העסק שלהם פגוע בגלל המצב הביטחוני הרגיש בצפון.

לאחר שנפגשו והתאהבו הם התגוררו בקנדה, ואז עלו לארץ, התיישבו בקצרין ופתחו את מזקקת הוויסקי שלהם - "גולני". כרגע הם מטפלים בבנם, שנמצא בשיקום אחרי שנפגע מטיל נ"ט. אלונה מטפלת גם באנשי המקצוע שעובדים עם ניצולי "נובה" ב"היער הסודי" בקפריסין.

אלונה ודויד. עלו מקנדה, צילום: אסף קרלה

הוויסקי שלהם הוא סינגל מאלט. מעבר לכך שהוא מאוד טעים ואיכותי, הוא וויסקי ציוני, כחול־לבן. חביות עץ האלון שהוויסקי מתיישן בהן מגיעות מיקב ישראלי, מה שמבטא את רצונם של אלונה ודויד לשים דגש על המקומיות.

ברפואה המסורתית ניתן למצוא מגוון עדויות לכך שצריכה מתונה של וויסקי היתה כלי תרופתי להרגעה ולשיפור מצב הרוח. אז גם אם אתם לא חובבי וויסקי מושבעים - "גולני" בהחלט שווה בדיקה וטעימה.

הליקר. מתחיל בכוס וויסקי, צילום: אסף קרלה

אנטרקוט על העצם בוויסקי

(מתכון עם קצת עבודה, אבל שווה את זה)

המניפה. בציפוי פנקו, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 1 נתח אנטרקוט עם עצמות - לבקש מהקצב שיחשוף לכם את הצלעות (חשוב לנקות את העצמות החשופות היטב, כדי שהשאריות לא יישרפו בתנור)

√ 1/2 כוס מייפל טבעי

√ 1 כוס וויסקי "גולני"

√ מלח גס

√ פלפל שחור גרוס

√ 1 ביצה טרופה

√ 2 כוסות קמח

√ 1 שקית פנקו

√ 100 גרם פיסטוקים קצוצים

√ 1 חופן פטרוזיליה קצוצה

√ קליפה מגוררת מ־1 לימון

√ 1 כפית מלח

הצלעות. מנוקות היטב, צילום: אסף קרלה

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הוויסקי והמייפל ומורחים את הנתח היטב.

2. עוטפים בנייר אפייה ובנייר כסף, מכניסים למקרר ומשרים ל־24 שעות, כדי לקבל רכות וטעם עמוק. 

3. לאחר ההשריה פורסים את הנתח לפרוסות עבות לפי מיקום הצלעות, ומפזרים על הפרוסות מלח גס ופלפל שחור.

4. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.

5. טובלים כל פרוסת בשר בקמח ואז בביצה, ולבסוף מצפים בציפוי (כמו שניצל).

6. מטגנים את הפרוסות במחבת עם שמן בטמפרטורה נמוכה יחסית, כל צד למשך 5 דקות. יש לשים לב שהציפוי לא נשרף.

7. אחרי הטיגון מעבירים לתנור למשך 10 דקות בחום של 220 מעלות.

8. אחרי האפייה מחכים עד שכל מיצי הבשר ייספגו (בערך 2 דקות), ואז פורסים ומגישים. 

ליקר וויסקי ופירות יבשים

הכנת הליקר, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ וויסקי "גולני" (הכמות - לפי גודל הכלי)

√ 8-12 שזיפים מיובשים

√ 2 מקלות וניל

√ 5 מקלות קינמון

√ 1 חופן שבבי עץ/קליפות עץ (לא חובה) 

√ כוהל לשתייה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את שבבי העץ או את קליפות העץ במים כדי לנקות אותם.

2. מכניסים לצנצנת או לכלי אחר שניתן לסגור את הקליפות או השבבים, השזיפים, הווניל, הקינמון והוויסקי.

3. אם נשאר מקום בכלי - ממלאים אותו בכוהל לשתייה עד לשפתו.

4. סוגרים ומשאירים למשך עשרה ימים לפחות. יש לנער את הכלי מדי פעם. אחרי עשרה ימים שותים ונהנים. 

אז איך שותים וויסקי?

שותים איך שאוהבים. הוויסקי של מזקקת גולני, צילום: אסף קרלה

התשובה הנכונה היא: איך שאוהבים. אפשר לשתות אותו נקי, בכוס זכוכית. יש כאלה שמוסיפים לו קצת מים, כדי לרכך מעט את האלכוהול. יש שאוהבים את הוויסקי שלהם קריר, אבל במקום להוסיף לו כמה קוביות קרח רגילות - נהוג להשתמש בקוביית קרח אחת גדולה, כדי שתימס לאט, תקרר את הוויסקי ותוסיף לו מים. כאמור - הכל תלוי בטעם האישי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר