העוגה הביתית הזאת - תעשה לכם את ט"ו בשבט (ולא רק)

חג האילנות הוא הזדמנות נהדרת לשלב את פירות הארץ והתוצרת המקומית במטבח שלנו • מימי נאמן שייך, מבעלי רשת מאפה נאמן, שיתפה אותנו במתכון שלה לעוגת תמרים, אגוזים ושוקולד מריר שאי אפשר להפסיק לאכול - לא רק בחג האילנות

עוגת תמרים, אגוזים ושוקולד מריר. צילום: יח"צ מאפה נאמן

רשת "מאפה נאמן" הוותיקה השיקה קולקציה חדשה של מאפים ומתוקים לחג האילנות, שמשלבת את פירות הארץ ותוצרת האדמה יחד עם תבלינים מסקרנים. אבל בפנינו, מימי נאמן שייך מבעלי הרשת, הסכימה לחשוף מתכון מיוחד לעוגה מהירת הכנה וסופר טעימה, שהיא נוהגת להכין בביתה בכל שנה.

העוגה שהכינה נאמן שייך בביתה, צילום: יח"צ מאפה נאמן


מתכון לעוגת תמרים, אגוזים ושוקולד מריר

רכיבים:

  • 1/2 חבילה תמרים בוואקום
  • 1 כוס מים
  • 2 ביצים לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • כוס וחצי קמח תופח
  • 170 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם אגוזים מלך קצוצים
  • תבנית עגולה לאפייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל 180 מעלות,
  2. מחממים בסיר בינוני כוס מים עם ½ חבילת התמרים בוואקום ומערבבים לריכוך התמרים (הזדמנות מעולה להוצאת גרעינים במידה ויש). מערבבים עד לתערובת אחידה, מורידים מהאש ומצננים.
  3. מקציפים במיקסר 2 ביצים, אט אט מוסיפים את כוס הסוכר ומערבבים. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים 3/4 חמאה מומסת. מערבבים ולאחר מכן לוקחים כוס וחצי קמח תופח ואט אט מוסיפים.
  4. מוסיפים את ממרח התמרים שהצטנן בינתיים ומערבבים עד לאיחוד.
  5. שופכים לתבנית את הבלילה.
  6. למעלה מפזרים 50 גרם אגוזי מלך קצוצים ו-50 גרם שוקלד מגורד.
  7. מכניסים לתנור אופים בערך 40 דקות על מצב רגיל בחום של 170 מעלות.
מימי נאמן שייך,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר