תפתחו שבוע קליל, אבל עם טאץ' מיוחד: מתכון לתבשיל פתיתים, עוף ופטריות

"אורז בן גוריון" הוא חומר גלם כל כך מוכר ואהוב בכל בית • לרוב נבשל אותו חף מכל תיבול או תוספת, למעט מלח • גם המנה הפשוטה ביותר איתו מקבלת בחדווה תוספות של חורף כמו פטריות מוקפצות ובצלים מקורמלים • נוסיף רצועות עוף לחגיגה - והרי לנו ארוחה משגעת לצהרי היום

פתיתים של מאיה דרין. צילום: מאיה דרין

מתכון לתבשיל פתיתים, עוף ופטריות של השפית מאיה דרין

רכיבים

ל-4 מנות:

  • 2 כוסות פתיתים בצורת אורז
  • 400 גרם חזה עוף לשניצל, חתוך לרצועות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלו פרוסות (אפשר גם שמפיניון)
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 2 גבעולי בצל ירוק

    לרוטב:
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות חרדל דיז׳ון גרגירים
  • 4 כפיות דבש
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות ספייסי מיונז (משתמשים במוצר קנוי, או שומרים ממשלוח הסושי האחרון)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • פתיתים עם טאץ' מיוחד, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
  3. חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק למקטעים באורך 1 ס״מ. קוצצים את החלק הירוק.
  4. מכינים את התבשיל: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, על להבה גבוהה ומזהיבים את פטריות השמפיניון. מתבלים במלח ופלפל ושמים בצד.
  5. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומשחימים את הבצל הלבן ואת החלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים לפטריות בצד.
  6. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומזהיבים את על צד אחד את רצועות העוף, מתבלים במלח ופלפל, הופכים לצד שני ומוסיפים מיד את הרוטב.
  7. מחזירים למחבת עם העוף את הפטריות והבצל, מוסיפים את פתיתים ואת הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים על להבה גבוהה.
  8. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר