מתכון לתבשיל פתיתים, עוף ופטריות של השפית מאיה דרין
רכיבים
ל-4 מנות:
- 2 כוסות פתיתים בצורת אורז
- 400 גרם חזה עוף לשניצל, חתוך לרצועות
- 6 כפות שמן זית
- 1 סלסילת פטריות פורטבלו פרוסות (אפשר גם שמפיניון)
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 2 גבעולי בצל ירוק
לרוטב: - 4 כפות שמן זית
- 2 כפיות חרדל דיז׳ון גרגירים
- 4 כפיות דבש
- 2 כפות סויה
- 2 כפות ספייסי מיונז (משתמשים במוצר קנוי, או שומרים ממשלוח הסושי האחרון)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
פתיתים עם טאץ' מיוחד, צילום: מאיה דרין
אופן ההכנה
- מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
- בינתיים: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק למקטעים באורך 1 ס״מ. קוצצים את החלק הירוק.
- מכינים את התבשיל: מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, על להבה גבוהה ומזהיבים את פטריות השמפיניון. מתבלים במלח ופלפל ושמים בצד.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומשחימים את הבצל הלבן ואת החלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים לפטריות בצד.
- באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומזהיבים את על צד אחד את רצועות העוף, מתבלים במלח ופלפל, הופכים לצד שני ומוסיפים מיד את הרוטב.
- מחזירים למחבת עם העוף את הפטריות והבצל, מוסיפים את פתיתים ואת הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים על להבה גבוהה.
- מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.