הארץ שלנו חמה, ולכן כשהחורף מגיע אנחנו מאיטים את הפעילות. השיזוף נעלם, ויש תחושה כללית של תרדמת. אותי זה קצת מדכא, ולכן אני חייב להיות בתזוזה, אחרת אני מרגיש שמשהו בי כבה. ואם אוסיף את המועקה שאני חש עקב המצב הביטחוני - אז אני חייב אוויר צח, להסתובב בשווקים ולעשות טיול, אחרת סימני התקופה יישארו איתי גם באביב.
כשאני במצב רוח לא טוב, אני מרפא את עצמי בעזרת טיולים בטבע ויצירתיות עם חומרי הגלם שהעונה מביאה. זה מחזק ומשחרר אותי, ואני מתחדש וצומח מחדש. אז מה אוכלים בחורף? בעיקר ירוקים, וגם שורשים. החורף מזמן לנו שפע של עלים ירוקים, בשרניים וסופר־טעימים. האוויר הצח, הירקות הטריים והעלים הירוקים טובים למערכת החיסונית שלנו, ולא פחות - לנפש.
אז קבלו שני מתכונים עם לשון הפר - עלה בשרני, שצורתו המוארכת ומרקמו המחוספס נתנו לו את שמו. בחורף אפשר למצוא אותו בשווקים. הוא נהדר לממולאים, ואפשר גם לקצוץ אותו, להקפיץ עם שמן זית ועם תבלינים ולהגיש כסלט.
מתכון לעוגת לשון הפר
המצרכים:
√ 1 צרור לשון הפר
√ 1 כוס ציר ירקות או מים
למילוי:
√ 2 כוסות אורז עגול
√ 1 בצל קצוץ
√ 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
√ 2 שיני שום קצוצות
√ 2 כפיות בהרט
√ 1 כפית קינמון
√ 1 כפית פפריקה
√ 1 כפית פלפל שחור
√ 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז העגול במים רותחים ל־10 דקות ומסננים.
2. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר, את השום ואת התבלינים וממשיכים לטגן עוד 7 דקות.
3. מוסיפים את האורז ומערבבים הכל יחד.
4. חולטים את עלי לשון הפר במים רותחים לדקה ומעבירים למי קרח.
5. בתבנית עגולה ומשומנת מסדרים את העלים במניפה, כך שחלקם התחתון יוצא ממסגרת התבנית.
6. מסדרים את המילוי בתבנית ומעליו מניחים עוד עלים. את השוליים שנשארו מקפלים פנימה, כך שנוצרת צורת עוגה.
7. שופכים מעל את ציר הירקות או המים ומכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 180 מעלות.
8. מניחים צלחת הגשה מעל לתבנית והופכים.
עלי לשון הפר ממולאים
המצרכים:
√ 1 צרור לשון הפר
√ 2 עגבניות פרוסות
למילוי:
√ 1/2 1 כוסות אורז עגול
√ 1 בצל קצוץ
√ 1 כפית פפריקה
√ פלפל שחור, מלח
√ 1 שן שום קצוצה
√ 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ
√ 2 גבעולי סלרי קצוצים
√ 1/2 צרור נענע קצוץ
√ 1 עגבנייה מגוררת
√ 1 לימון סחוט
לרוטב:
√ 1 לימון סחוט
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 כף סילאן
√ מלח
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז העגול כדי להוציא את העמילנים שבו.
2. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ואת השום, מטגנים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
3. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומקררים.
4. חולטים את עלי לשון הפר במים רותחים לדקה ומעבירים למי קרח.
5. פותחים כל עלה, מניחים בקצה שלו מילוי, סוגרים את הקצוות ומגלגלים הכי מהודק שאפשר.
6. יוצקים בסיר או בתבנית שמן זית, ומניחים מעל פרוסות של עגבניות. על העגבניות מניחים את יחידות לשון הפר המגולגלות.
7. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
8. יוצקים את הרוטב מעל לממולאים ומסדרים מעל עוד פרוסות של עגבניות.
9. מכסים ומבשלים למשך 30 דקות על אש בינונית, או בתנור בחום של 180 מעלות.