יהודית בן זקן מ"יהודית מאפיית בוטיק ללא גלוטן" בשוק מחנה יהודה בירושלים, שיתפה אותנו במתכון למאפה הקריספי והחמאתי בסגנון עוגיות הדניש הנוסטלגיות שמגיעות בקופסת מתכת. מוזמנים להכין ונשנש בעצמכם או לשלוח לחיילים ששומרים עלינו בימים אלו בחזית.
מתכון לעוגיות חמאה בסגנון דניש
רכיבים:
- 250 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 3 חלמוני ביצה (אפשר גם ביצה 1 שלמה)
- 1 כף אבקת אפייה
- 180 גרם חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
אופן ההכנה:
- נשים את החמאה במיקסר עם אבקת הסוכר ונקציף 2-3 דקות.
- נוסיף חלמונים אחד אחד.
- אחרי זה נוסיף גם את כל שאר הדברים: וניל, קמח, אבקת אפיה ונערבב עד לעיסה אחידה.
- נשים את הבצק בשקית זילוף עם צנטר משונן גדול ונעשה על מגש עם נייר אפייה אילו צורות שנרצה.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 10 דקות.
- יש להוציא מהתנור ולצנן.
- אפשר לקשט בשוקולד מומס ולהוסיף אגוזים קצוצים לפי הטעם.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו