המלחמה יצרה הרבה שינויים. בין השאר נוצרה משמעות חדשה ותפקיד חדש למילה שכן. בבניין שלנו שכנים מכל הסוגים, הגילים, העדות והמקצועות. במלחמה פגשתי אותם לא סתם במעלית, אלא ממש בעשייה. יש שכן שיזם קורס עזרה ראשונה לכל הבניין בלובי, ושכנה ששאלה בקבוצת הווטסאפ אם היא יכולה לעזור למישהו. יש שכן שהתנדב ליחידת הכוננות של השכונה ומעדכן אותנו במצב.
וכך הבניין שלנו הפך מכורח הנסיבות לסוג של קיבוץ קטן. גם אם אנחנו לא משפחה, או לא כל כך מכירים זה את זה, אנחנו יודעים שאנחנו שם אחד בשביל השני. לפתע המסגרת החברתית של בניין המגורים והשכנים שמאחורי הדלתות הסגורות הפכה משמעותית.
הקיום של השכנים נותן תחושה של ביטחון במידה מסוימת, שאנחנו לא לבד. כמובן, פה ושם הוחלפו גם מנות טעימות ומתכונים שחילקנו לשכנים ולקחנו מהם, והנה כמה לפניכם.
עוגת תפוזים של שירלי ותומר
המצרכים:
√ 7 ביצים מופרד
√ 1 כוס שמן
√ 1 כוס מיץ תפוזים
√ 2.5 כוסות קמח תופח
√ 1 כוס סוכר
√ גרידת תפוז
אופן ההכנה:
1. להקציף לקצף חזק את החלבונים וחצי כוס סוכר
2. לערבב את כל המרכיבים יחד, לאחד גם את קצף החלבונים ולהעביר לתבנית
3. לא לשמן את התבנית
4. לאפות ב־160 מעלות חום עליון ותחתון 70 דקות
הלזניה של קרן ועידו
המצרכים:
√ 200 גרם פסטה מיוחדת ללזניה (עם או בלי גלוטן)
√ 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
√ 1/2 כוס מים
√ 2 שיני שום
√ 1 כפית מלח
√ 1/2 כפית פלפל שחור
√ 1 כפית אורגנו
√ 2 גביעי קוטג'
√ 2 ביצים
√ 200 גרם גבינה צהובה פרוסות (אפשר מגורדת)
אופן ההכנה:
1. בשתי קערות נפרדות מכינים את שני הרטבים:
2. רוטב 1 - רסק עגבניות, מים, שום, מלח, פלפל ואורגנו
3. רוטב 2 - קוטג', ביצים, מלח ופלפל
4. משמנים תבנית בשמן זית
5. מסדרים שורה של פסטה שתכסה את כל התבנית
6. מעליה שופכים שליש מהרוטב הלבן (1)
7. מעל שליש תערובת עגבניות (2)
8. ומלמעלה פרוסות של גבינה צהובה. ואז חוזרים על סדר הפעולות לפי שכבות ליצירת עוד קומה
9. לאפות בתנור בחום 180 מעלות כחצי שעה.
מרק עדשים של ענבל ודורון
המצרכים:
√ 1 ק"ג עגבניות שרי
√ 2 כוסות עדשים כתומות שטופות היטב
√ 1 כוס חלב קוקוס
√ 4 שיני שום
√ 2 כפיות אבקת קארי
√ 1 כפית זרעי כוסברה
√ 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
√ 1 כפית פלפל שחור
√ 1 כפית סוכר
√ 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. טוחנים בבלנדר את העגבניות ומסננים מהקליפות
2. מטגנים בסיר את התבלינים, עם הסוכר ושמן הזית 2 דקות
3. מוסיפים את כל המרכיבים, מלבד הקוקוס, ומבשלים 10 דקות
4. מוסיפים 4 כוסות מים חמים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה
5. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומגישים
בצלים ממולאים של בשמת ועודד
המצרכים:
√ 8 בצלים
√ 1 סלק
√ 1 גזר
√ 1 קישוא
√ 5 כפות אורז או קינואה
√ 1/2 צרור פטרוזיליה
√ 2 כפות סילאן
√ מלח
√ 1 כפית כמון
√ 1 כפית פפריקה
√ 1 כפית קינמון
לרוטב:
√ 2 כפות סילאן
√ 1/2 לימון סחוט
√ 2 כפות שמן זית
√ מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מבשלים 6-5 בצלים גדולים בקליפתם, חצויים עד האמצע, בסיר עם מים במשך 20 דקות. מקררים.
2. למילוי: מטגנים קוביות של 2 בצלים, סלק, גזר וקישוא עד כדי ריכוף, מוסיפים 5-4 כפות אורז או קינואה, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות סילאן ותבלינים (כפית מכל דבר): מלח, כמון, פפריקה וקינמון. מקררים את המילוי.
3. לרוטב: 2 כפות סילאן, 1/2 לימון סחוט, 2 כפות שמן זית, כפית מלח ופלפל גרוס.
4. מסדרים את הבצלים בצפיפות בסוטאז', שופכים מעל את הרוטב ומעטרים בחמוציות.
5. מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד 45 דקות על הגז. אחר כך מעבירים לעוד 20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
לחם תירס של מיטל
המצרכים:
√ 50 גרם חמאה או שמן זית
√ 1.5 כוס קמח תירס
√ 1/2 כוס קמח
√ 1.5 כף אבקת אפיה
√ 1 כפית מלח
√ 1 כף סוכר
√ 2 גביעים שמנת חמוצה
√ 1 ביצה
√ 1/2 כוס פרמזן
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים יחד
2. מערבבים ביצה ושמנת לקערה ויחד עם היבשים
3. ממיסים את החמאה לתבנית אפייה ושופכים את הבלילה לתבנית
4. אופים 30 דקות בחום של 190 מעלות
shishabat@israelhayom.co.il
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו