רק 120 קלוריות: מצאנו מתכון לסופגניות אפויות עם ערכים תזונתיים

התכבדו - והרשו לעצמכם גם יותר מאחת: ערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה בתהליך ההכנה של הסופגניות האלה, מוסיף סיבים תזונתיים • הדיאטנית הקלינית, תמר ידין, שיתפה אותנו במתכון לסופגניות, שהן אפילו בריאות

רק 120 קלוריות. צילום: דן פרץ

"אפיית הסופגניות, במקום טיגון שלהן, היא דרך הכנה שהופכת אותן בריאות בהרבה. היא מצריכה פחות שמן, מה שגם הופך את הסופגנייה לפחות משמינה", מסבירה הדיאטנית הקלינית, תמר ידין, שמשמשת יועצת לחברת הרבלייף.   

ידין מציינת שערבוב הקמח הלבן עם קמח מחיטה מלאה מוסיף גם הוא לערכים התזונתיים של הסופגנייה, לסיבים התזונתיים שנקבל ממנה ומעלה את תחושת השובע אחרי אכילתה.

הנה המתכון שהיא מציעה מתכון לסופגניות אפויות שעשויות מתערובת קמחים.

מתכון להכנת סופגניות אפויות

רכיבים

(14 יחידות)

  • 1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה. (ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח תהיה בסה"כ כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו).
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • גביע אשל / יוגורט- רצוי 4.5% שומן
  • 14 כפיות של ריבת תותים
  • אבקת סוכר להגשה - אופציונלי

אופן ההכנה

  1. ערבבו בקערה את כל המצרכים, למעט הריבה, לתערובת אחידה ללא גושים.
  2. חממו תנור ל-180 מעלות.
  3. שמנו תבנית של מאפינס וחלקו את הבלילה ל-14 החלקים שבתבנית. שימו לב, לא צריך למלא את לחלוטין את השקעים.
  4. הניחו כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגנייה.
  5. אפו את הסופגניות בתנור חם 20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
  6. הוציאו מהתנור וקררו לטמפרטורת החדר.
  7. ניתן להוסיף מעט אבקת סוכר - לבחירתכם.

ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת)

קלוריות: 123 קק"ל
חלבון: 3.5 גר'
פחמימה: 23 גר'
שומן: 2.5 גר'

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר