לביבות תפוחי אדמה ומוצרלה. צילום: מאיה דרין

קלאסיקה משודרגת: לביבות תפוחי אדמה ומוצרלה

מאיה דרין משתפת בגרסה טעימה במיוחד שלה למאכל המסורתי האהוב • הבצל המטוגן וגבינת המוצרלה במנה, מקפיצים אותה מבחינת מרקם וטעם

מתכון ללביבות תפוחי אדמה, מוצרלה ובצל מטוגן

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים היטב מכל הנוזלים
  • 1 בצל אחד גדול מגורר גס וסחוט מכל הנוזלים
  • 1 ביצה אחת
  • 5 כפות מוצרלה מגוררת
  • 3 כפות שבבי בצל מטוגן קנוי
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפות גדושות קמח
  • להגשה - שמנת חמוצה
הגישו לצד שמנת חמוצה, צילום: מאיה דרין

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה (למעט השמנת החמוצה). לא לפחד לעבד לכדי עיסה.
  2. מחממים שמן בגובה כ-2 ס״מ במחבת רחבה על להבה בינונית / גבוהה, רצוי מחבת עם ציפוי נון סטיק.
  3. בעזרת יד אחת לוקחים כמות של כדור פינג פונג מתערובת הלביבות ומשטחים בעזרת היד השנייה, מחליקים לשמן החם ומטגנים עד שהצד שלמטה שחום היטב, הופכים צד וממשיכים לטגן במשך כדקה וחצי עד שמשחים ומעבירים מיד לצלחת שטוחה מרופדת בנייר סופג.
  4. מגישים לצד שמנת חמוצה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו