4 מרכיבים: השף מסימיליאנו לימד אותנו להכין פסטה קאצ'ו א פפה

לרגל שבוע האוכל האיטלקי - קבלו מתכון של השף זוכה "מאסטר שף" להכנת המנה האיטלקית המסורתית • כמאפיין את המטבח הזה, המרכיבים המעטים בה פשוט יוצרים סינרגיה בצלחת • לא תאמינו גם כמה היא פשוט ומהירה להכנה

קאצ'ו א פפה. צילום: יח"צ

קאצ'ו א פפה היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי שמקדשת את חומרי הגלם המעטים שבה, כך שכל אחד מהם - הגבינות המשובחות, הפסטה והפלפל השחור - באים בא לידי ביטוי ומחמיאים זה לזה. היא פשוטה להכנה, כוללת מעט מאוד מרכיבים וקוצרת מחמאות בשפע.

לרגל שבוע האוכל האיטלקי המתקיים בימים אלו זו השנה השמינית ברציפות בישראל ובעולם, נציבות הסחר האיטלקית, יצאה בשיתוף פעולה עם השף האיטלקי זוכה "מאסטר שף", מסימיליאנו די מטאו. לרגל המאורע, מסימיליאנו שיתף את "ישראל היום" במתכון הביתי שלו להכנת קאצ'ו א פפה המתבסס על גבינות איטלקיות.

מסימיליאנו די מטאו, צילום: איתיאל ציון

מתכון לקאצ'ו א פפה ( Cacio e pepe)

רכיבים

  • חבילת ספגטי 450 גרם
  • 150 גרם פקורינו רומנו מגורר
  • 100 גרם פרמג'אנו רג'אנו מגורר
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מים חמימים (כ-40 מעלות צלזיוס)

אופן ההכנה

  1. מטגנים במחבת על אש נמוכה במשך 4 דקות את הפלפל ושמים את המחבת בצד (כך הוא ממשיך להתבשל במחבת ללא אש).
  2. שמים בבלנדר את המים החמים ואת הגבינות, ומערבבים עד שמופיעים גושי גבינה ונוצר קרם שמנת.
  3. מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה, מסננים אותה ומוסיפים למחבת עם הפלפל לאידוי (ללא אש).
  4. מוסיפים את שמנת הגבינה שיצרנו, מערבבים היטב ומגישים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר