מתכון: עוגת בננות עם שברי שוקולד מריר של מיקי שמו

השוקולד הוא חברן הטוב ביותר של הבננות - הצמד חמד הזה מחזיר אותנו תמיד לימי הילדות, לשלגון המפורסם - ולכן יש בו גם מן נחמה • בעוגה הזאת, של שף קונדיטור המוביל, תמצאו עוד כמה פינוקים כמו קוקוס טחון וסירופ מייפל • אז נצלו את הבננות הבשלות ביותר שיש לכם במזווה - ותתחילו ליצור

עוגת בבננות ושברי שוקולד מריר. צילום: דניאל לילה

השף קונדיטור המוביל, מיקי שמו, שמתנדב מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל להגיע עם מארזים מתוקים לחיילים, לפצועים ולמפונים, שיתף אותנו במתכון לעוגה עונתית שאפשר, בין היתר, להכין עבורם ולשלוח. 

"יש הרבה סוגים של עוגות בננה, שנעות בין בנופי פאי הדשן ועד לחם בננות פשוט", הוא מסביר. "העוגה הזאת קרובה יותר ללחם בננות, אך עם כמה 'פינוקים' בדמות קוקוס טחון, שקדים הטחונים וסירופ מייפל. השוקולד כמובן, שהוא ובננות זה צמד חמד, מחזיר אותנו לימי ילדות ולחופש הגדול ( ע"ע ארטיק-קרטיב-שוקולד-בננה...)".

וכדי שלא נאלץ חלילה לזרוק בננות, השף גם ממליץ: "לשילוב בתוך הבלילה בחרו את הבננות הבשלות ביותר (אלה עם הכתמים השחורים על הקליפה). לקישוט השתמשו בבננות יפות ומוצקות".

עוגת בננות של מיקי שמו, צילום: צלם: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מתכון לעוגת בבננות ושברי שוקולד מריר של מיקי שמו

רכיבים

חומרים ל-2 תבניות אינגלישקייק באורך 25 ס"מ:

125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר דמררה
2 ביצים גדולות בטמפ' החדר
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) סירופ מייפל טבעי
2 בננות בינוניות בשלות מעוכות
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) שמן קנולה
190 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח לבן מנופה
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
קורט מלח
100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ
לקישוט:
2 בננות בינוניות מוצקות חתוכות ל-3 לאורכן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
  • מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון סוכר וביצים במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה מייפל, בננות מעוכות ושמן עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מוסיפים קמח, אבקת האפייה, שקדים טחונים, קוקוס ומלח ומערבלים עד שהם נטעמים בבלילה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים רק שהוא נטמע.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות. מניחים מעל את פרוסות הבננות ומפזרים מעל סוכר דמררה.
  • אופים כ-60 דקות עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • מאחסנים עד 3 ימים בכלי אטום במקום קריר ויבש או עד 5 ימים במקרר בכלי אטום
  • לגיוון - לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצים. מערבבים 16 גרם (2 כפות) זרעי פשתן טחונים עם 70 מ"ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מים ומשהים לחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את הפשתן במקם הביצים ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה, כמו כן מוסיפים לאבקת אפייה 5 גרם (1/2 שקית) אבקת סודה לשתייה וכף חומץ לשיפור המרקם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר