לא תאמינו, אבל זה גם בריא: מתכון לעוגיות בראוניז ללא אפייה

בלי "גילט", רק פלז'ר: מצאנו קינוח מפנק ללא סוכר שמכינים מרכיבים כמו תמרים וחמאת אגוזים • רויטל אדמוני, מורה לחינוך תזונתי שמעבירה בימים אלה שיעורי בישול בריא לתלמידים, שיתפה אותנו במתכון שלה

בראוניז ללא אפייה. צילום: יח"צ

רויטל אדמוני, מורה לחינוך תזונתי, מציעה בימים אלה של מלחמת חרבות ברזל שיעורי בישול בריא בלמידה מרחוק לתלמידי כיתות א' עד ו' שעוד לא חזרו לשגרה מלאה. השיעורים הם חלק מתוכנית לימודים בשם "אוכלים בריא", שמדגישה את חשיבותו של התפריט הבריא ומפתחת אצל התלמידים מודעות לעניין. ביקשנו ממנה שתשתף אותנו במתכון המיוחד שלה לעוגיות בראוניז שמשלבות תמרים וחמאת אגוזים.

מתכון לעוגיות בראוניז ללא אפייה

רכיבים

  • 120 גרם תמרים מגולענים (בערך 5-6 תמרים מסוג מג'הול)
  • 6 כפות חלב (פרה, שקדים, סויה)
  • 2 כפות חמאת אגוזים (חמאת שקדים, חמאת בוטנים)
  • 30 גרם אבקת קקאו (חצי כוס חד"פ)
  • 50 גרם פצפוצי שוקולד מריר
  • 6 מנג'טים / קאפקייקס (לא חובה)
לא דורשות אפייה, צילום: יח"צ

אופן ההכנה

1. להשרות את התמרים במים רותחים לחצי שעה, לשפוך את המים, לטחון בבלנדר עם 3 כפות חלב.

2. להוסיף את מחית התמרים שנוצרה לקערה עם הקקאו, חמאת האגוזים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. לחלק לכדורים לפי הגודל הרצוי וליצור גומה במרכז כל כדור.

4. להמיס בבן מארי את השוקולד ו-3 כפות חלב.

5. לשפוך לתוך הגומות את השוקולד המומס. אפשר לפזר מעל גם קורט מלח גס.

6. להכניס למקפיא למשך חצי שעה.

7. להעביר למקרר למשך שעה לפני ההגשה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר