מתכון לסופגניות ללא גלוטן
באדיבות רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה
רכיבים
לכ-16 סופגניות
- תערובת ללא גלוטן – 500 גרם (3.5 כוסות)
- סוכר - 75 גרם (6 ורבע כפות)
- שמרים יבשים – 17 גרם (בערך כף וחצי)
- מים – 525 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות)
- שמן קנולה – 30 גרם (חמישית כוס)
- מלח – 5 גרם (1 כפית)
אופן ההכנה
- להכניס לקערת מיקסר עם וו לישה את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים, ולערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות. תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים.
- להוסיף את המלח ולערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-205-215 מעלות צלסיוס.
- זמן אפייה: כ-11-14 דקות.
- לציפוי וקישוט סופגניות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפיי שוקולד לב ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.