אווריריות ובלי גלוטן: מתכון לסופגניות שנאפות בתנור

אין חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות - וכמובן שגם לצליאקים מגיע ליהנות מהמאפה המסורתי הממכר • רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של קפה ביגה, חושף את המתכון של הרשת לסופגניות בתנור • הן לא דורשות טיגון ואינן מכילות גלוטן

הסופגניות של קפה ביגה. צילום: יח"צ

מתכון לסופגניות ללא גלוטן

באדיבות רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה

רכיבים

לכ-16 סופגניות

  • תערובת ללא גלוטן – 500 גרם (3.5 כוסות)
  • סוכר - 75 גרם (6 ורבע כפות)
  • שמרים יבשים – 17 גרם (בערך כף וחצי)
  • מים – 525 גרם (2 כוסות ועוד 3 כפות)
  • שמן קנולה – 30 גרם (חמישית כוס)
  • מלח – 5 גרם (1 כפית)
אווריריות וללא גלוטן, צילום: יח"צ

אופן ההכנה

  1. להכניס לקערת מיקסר עם וו לישה את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים, ולערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות. תוך כדי ערבוב יש להוסיף למיקסר את הנוזלים.
  2. להוסיף את המלח ולערבב במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
  3. להכניס לתנור שחומם מראש ל-205-215 מעלות צלסיוס.
  4. זמן אפייה: כ-11-14 דקות.
  5. לציפוי וקישוט סופגניות ללא גלוטן: ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפיי שוקולד לב ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר