ממש כמו בבית האח: מתכון לפסטת העגבניות של ליאל קוצרי

כוכב "האח הגודל" פרסם אמש את המתכון שלו לפסטת העגבניות הייחודית שאותה נהג להכין בבית המפורסם • הוא כולל תבלינים לא שגרתיים, שספק גדול אם יצא לכם לחשוב לצרף אותם לגרסה הקלאסית - אבל, אין ספק שעל המסך זה עשה חשק

פסטה ברוטב עגבניות. צילום: לירון אלמוג

אחרי שקיבל לא מעט בקשות מצד גולשים לשתף במתכון לפסטת העגבניות שלו, שאותה הכין בזמן שהותו בבית "האח הגדול", ליאל קוצרי נענה סוף סוף לאתגר וצילם אתמול (ראשון) ופרסם בעמוד האינסטגרם שלו סרטון הכנה לתבשיל הפחמימתי, שאליו צורף גם את המתכון המדויק. את המתכון הוא שיתף גם עם "ישראל היום".

"את האמת, אחד הדברים שקיבלתי עליו הכי הרבה הודעות מאז שיצאתי מ'האח הגדול', היה על הפסטה שעשיתי לפני ש'האח' הכניס לנו את הארונית השחורה עם המוצרים המחרידים", נזכר קוצרי בחיוך. "מה אומרים שהיום אעלה לכם סרטון הכנה שלה?", שאל.

כך ליאל קוצרי מכין את הפסטה // ליאל קוצרי

שעתיים לאחר מכן, ריצה קוצרי את הגולשים והעלה את הסרטון. "יאללה בובות, קומו להכין לחתיכים שלכם שהגיעו לכמה דקות מהמלחמה", כתב קוצרי לעוקבות הנחשפות לתכניו. "ולמי שאין חתיך שחוזר מהמלחמה, זה ינחם אתכן", הבטיח בקריצה.

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות של ליאל קוצרי

רכיבים

4 כפות שמן זית
1 בצל
1 כף שן שום כתושה
1 כף תבלין גריל עוף
1 כף תבלין שווארמה
2 כפות תבלין לפיצה
1 כף אבקת מרק
1 כף שטוחה מלח
1 כף שטוחה סוכר
1/2 כף כורכום
1/2 כף פלפל שחור
7 עלי בזיליקום
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
2 כפות רכז עגבניות
מים לפי הצורך

הפסטה של ליאל קוצרי,

אופן ההכנה

  1. חותכים בצל לקוביות קטנות.
  2. יוצקים לתוך הסיר את שמן הזית, מטגנים את הבצל עד שצבעו הופך שקוף, מוסיפים את כל התבלינים למעט עלי הבזיליקום.
  3. מטגנים מעט את התבלינים בשמן החם, מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, מוסיפים רכז עגבניות ומערבבים.
  4. פותחים את הרוטב בעזרת מים לפי הצורך עד לקבלת רוטב סמיך, אך לא סמיך מדי.
  5. מניחים על הרוטב את עלי הבזיליקום, מערבבים ומכסים.
  6. כעת מבשלים פסטה ספגטי לפי הוראות היצרן.
  7. מעבירים לרוטב וממתינים מעט שהטעמים יתמזגו.

הצעת הגשה:
פזרו מעל הפסטה פרמזן מגורר ועלי בזיליקום טריים


בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר