מתכון לפסטה פיצה
של איתמר כהן, שף קבוצת קפה גן סיפור
רכיבים
ל- 12 מנות אישיות לקטנטנים
- 12 תבניות שקעים
- שמן צמחי בתרסיס (לא חובה)
- 1 חבילה פסטה מסוג מקרוני או ספגטי
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
- כפית מלח
- צנצנת רוטב נפוליטנה (אפשר להשתמש במוכן)
- 200 גרם גבינת מוצרלה
- תוספות שילדים אוהבים – טבעות זיתים ירוקים או שחורים, פטריות, תירס
אופן ההכנה
- משמנים את התבניות האישיות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים.
- לאחר שהפסטה הצטננה מעט, מערבבים עם שמן זית, מלח וביצים.
- מניחים את הפסטה בתבניות המשומנות, עד לגובה ¾ תבנית.
- מהשלב הזה, אפשר לשתף את הילדים במזיגה של מעט רוטב נפוליטנה, פיזור גבינת המוצרלה והתוספות.
- מכניסים לאפייה קצרה של 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.