מתכון לברוסקטת שקשוקה
רכיבים
ל-4 מנות
- 4 פרוסות לחם או חלה
- מעט שמן זית
- מעט חמאה לטיגון
- 4 ביצים
לרוטב:
- 4 עגבניות קטנות אדומות ובשלות או 16 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לפרוסות
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות ממרח אריסה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את השום, רק עד שמדיף ריח אך לא מזהיב.
2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפל ומבשלים על אש קטנה מאוד כ-8 דקות.
3. מוסיפים ממרח אריסה, מתבלים במלח, פפריקה ופלפל ושומרים בצד.
4. מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-5 דקות.
5. בינתיים מטגנים ביצי עין לדרגת עשייה שאוהבים.
6. בהגשה, מניחים פרוסת לחם קלוי, עליו עורמים רוטב שקשוקה חם, מעליו מניחים ביצת עין ומגישים מיד.