מתכון לפאו דה קז'ו: לחמניות הגבינה המפורסמות מברזיל

הן פריכות מבחוץ, רכות ואווריריות מבפנים, ונחשבות לאחד הנשנושים הנפוצים בברזיל • קבלו מתכון ללא גלוטן של איתמר כהן, שף קבוצת קפה גן סיפור - ולכו תמלאו את הבית בריחות של בצק וגבינות

פאו דה קז'ו של איתמר כהן. צילום: צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

משמעות המילה "פאו" בפורטוגזית הוא לחם ו"קאז'ו" היא גבינה. הלחמניות הכדוריות הללו, שלבצק שלהן מוסיפים גבינה מגוררת, הן אחד הנשנושים המוכרים בברזיל. הן פריכות מבחוץ, רכות ואווריריות בפנים וכשבוצעים אותן כשהן טריות, החדר מתמלא בריחות נפלאים.

מתכון לפאו דה קז'ו
של איתמר כהן, שף קבוצת קפה גן סיפור

רכיבים
כ- 25 לחמניות

  • 500 גרם קמח טפיוקה
  • 1.5 כוסות חלב
  • 0.5 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינה צפתית מגוררת, ניתן להחליף במוצרלה
  • 100 גרם פרמזן מגורר
פריך מבחוץ ורך מבפנים, צילום: צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

אופן ההכנה

  1. רצוי לחמם את החלב לפני הערבוב, אך לא חובה.
  2. מעבירים את החלב למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הגבינות, השמן, והקמח, מוסיפים מלח ולבסוף את הביצים.
  3. ברגע שמגיעים למסה אחידה, יוצרים 25 כדורים בגודל של כדור פינג פונג (כ-40 גרם), מסדרים בתבנית עם רווחים בין הכדורים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות, עד לקבלת הזהבה קלה.
  4. ניתן להכין מראש כדורים, להקפיא ולאפות מתי שמתחשק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר