בימים בהם אין אנרגיות רבות להכין ארוחת ערב מושקעת, אפשר פשוט להשתמש בשאריות חלה או לחם מיום האתמול, לערבב פנימה דברים טעימים ומשמחים כמו גבינות שמנמנות ותבלינים למיניהם - ולאפות ברד פודינג מלוח.
ברד פודינג מלוח הוא כמו גרסה מרושלת של טוסט גבינה בתבנית, או פשטידת לחם וגבינות. איך שלא תקראו לזה, זה טעים וממכר במיוחד.
מתכון לברד פודינג מלוח
רכיבים
רשימת חומרים ל-8 מנות:
6 פרוסות בריוש או חלה רגילה או אפילו לחם לבן אחר
2 ביצים
1 מיכל שמנת לבישול
150 גרם תערובת גבינות קשות מגוררות (מוצרלה, צ׳דר, פרמז׳ן, קש׳קבל וכד׳)
½ כוס שבבי בצל מטוגנים (קנויים)
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. בוצעים את הלחם לפיסות ושמים בקערה.
2. מערבבים ביצים, שמנת לבישול ויוצקים על הלחם, מניחים לו לספוג את הנוזלים למשך כ-10 דקות.
3. מוסיפים גבינות, שבבי בצל ופטרוזיליה ומתבלים במלח, פפריקה ופלפל.
4. מסדרים בתבנית אפייה המיועדת גם להגשה (אפשר באמייל או פיירקס), מפזרים מעל כמה פיסות חמאה.
5. אופים בתנור, בחום 180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהמאפה משחים.