הסוד הוא בבצק , אסף קרלה
הסוד הוא בבצק | צילום: אסף קרלה

לכבוד החקלאים: מתכונים של יוסי שטרית היישר משדות עוטף עזה

אלו שלמרות הכל נשארו בעוטף עזה, וששומרים לצד החיילים וכמה תאילנדים על מה שנותר • קבלו מתכון לטארט טאטן עגבניות שרי שזה עתה נקטפו ומתכון לגלאט תרד, בשר ועגבניות צבעוניות טריות

באזור עוטף עזה, בשטחים הצמודים לגבול, גידלו מאות דונמים של תוצרת חקלאית עבור כל המדינה: תפוחי אדמה, גזר, פלפלים, חצילים, מלפפונים, עגבניות ועוד.

מאז השבת השחורה אין כמעט אנשים בעוטף: המשפחות והתאילנדים ששרדו פונו, ומי שנשאר עסוק בעיקר בשמירה על היישוב לצד צה"ל. בגלל מה שקרה יחסרו לנו בקרוב ירקות וחלב, כי גם הרפתות הגדולות בישראל ממוקמות בעוטף.

מעטפת הבצק. לרדד ולקמח, צילום: אסף קרלה

אבל חקלאי העוטף הם אנשים מיוחדים, שנלחמים על האדמה בדיוק כמו שהחיילים שלנו נלחמים על הבית. הם לא מתייאשים, ובטח לא מרימים ידיים. כרגע הם עובדים במתכונת חירום. נשאר גרעין מצומצם מאוד, שמורכב מנציגי משפחות ומכמה תאילנדים. יש אנשים וחיילים שהתנדבו, אבל המצב עדיין קשה.

אז קבלו שני מתכונים עם הרבה ירקות מהעוטף, ותפילה לימים טובים יותר לכולנו.

טארט טאטן עגבניות שרי

הטארט. מוציאים והופכים, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ בצק עלים

√ 1 בצל חצוי ופרוס דק

√ 10 שיני שום קלופות וחצויות

√ 1/2 ק"ג עגבניות שרי

√ 1 חופן עלי בזיליקום

√ מלח ופלפל

√ שמן זית

צילום: אסף קרלה,

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל, את השום ואת העגבניות בשמן זית עד להשחמה קלה במחבת או בסיר שטוח שיכולים להיכנס לתנור.

2. מוסיפים מלח ופלפל, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומכבים את האש.

3. מקמחים את בצק העלים ואת משטח העבודה ומרדדים את הבצק לגודל המחבת או הסיר.

4. מניחים את הבצק מעל העגבניות, דוחסים פנימה את הקצוות ומכניסים מהר לתנור בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות, עד להשחמה. חשוב להכניס במהירות לתנור כדי שהבצק יקבל "מכה" של חום גבוה ויתפח יפה.

5. לאחר שמוציאים מהתנור נותנים למאפה כמה דקות מנוחה והופכים על צלחת ההגשה, כך שהבצק למטה והעגבניות למעלה.

גלאט תרד, בשר ועגבניות צבעוניות

הגלאט. הסוד הוא בבצק, צילום: אסף קרלה

המצרכים:

√ 4 עגבניות מגי פרוסות

√ 1 חופן עגבניות שרי צבעוניות

√ מלח גס

√ פלפל שחור גרוס

√ 1/2 כפית אורגנו יבש

√ 6 עלי בזיליקום

√ 1 ביצה טרופה

לבצק הפריך:

√ 150 גרם קמח

√ 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

√ 1 ביצה טרופה

√ 1/2 כפית מלח

√ 1/4 כפית סוכר

למילוי:

√ 1 בצל קצוץ

√ 250 גרם בשר בקר טחון

√ 5 שיני שום קצוצות

√ 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

√ מלח

√ פלפל שחור

√ 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

√ 3 חופנים תרד טורקי קצוץ גס

צילום: אסף קרלה,

אופן הכנת הבצק הפריך:

1. מכניסים למיקסר את הקמח, את המלח ואת הסוכר ומערבבים במהירות נמוכה.

2. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב.

3. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק פירורי. אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.

4. כשהבצק אחיד יוצרים ממנו כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

אופן הכנת המילוי:

1. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת כף.

2. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן עוד 10 דקות. מורידים מהאש.

אופן הכנת המנה:

1. משמנים תבנית בשמן זית, מרדדים את הבצק לגודל התבנית ופורשים אותו.

2. מפזרים את המילוי במרכז הבצק, ודואגים להשאיר שוליים רחבים יחסית.

3. מסדרים מעל המילוי את העגבניות ואת עלי הבזיליקום, ומקפלים את השוליים פנימה.

4. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל מלח גס, פלפל שחור ואורגנו.

5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבצק שחום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר