מתכון: פריטטה ספרדית עם ירקות וגבינות

על המנה העשירה הזאת, שמגיעה מהמטבחים הספרדי והאיטלקי, אפשר להתענג בכל ארוחה - בבראנץ' מפנק, בצהריים או בערב • היא סוגרת פינה כמנה טעימה ופשוטה להכנה, שמכילה ירקות, פחמימות וחלבונים • איתמר כהן, שף קבוצת קפה גן סיפור, שיתף אותנו במתכון המעולה שלו לפריטטה

פריטטה ספרדית של איתמר כהן. צילום: לירון אלמוג

מתכון לפריטטה ספרדית

של איתמר כהן, שף קבוצת קפה גן סיפור

6-8 מנות

רכיבים

תבנית 30/40 ס"מ
12 ביצים
3 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות ומטוגנים
1 פלפל אדום מתוק קצוץ
1 פלפל ירוק מתוק קצוץ
2 יחידות בצל ירוק קצוץ
1 בצל סגול קצוץ
חצי שקית אבקת אפיה
חצי כפית פלפל שחור
כף מלח דק
200 שמנת מתוקה
1 שן שום פרוסה
200 גרם מוצרלה מגוררת
200 גרם צ'דר מגורר

מנה לכל המשפחה, צילום: צילום וסטיילינג לירון אלמוג

אופן ההכנה

  1. מכסים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה.
  3. מערבבים את הירקות עם הגבינות והתבלינים, מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הביצים.
  4. מפזרים מלמעלה עוד מוצרלה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך 40 דקות.
  6. מצננים מעט, חותכים ומגישים.
  7. לאוהבי החריף - ניתן להוסיף צ'ילי יבש או טרי.
בתיאבון!, צילום: צילום וסטיילינג לירון אלמוג

בימים מורכבים אלה, קבוצת קפה גן סיפור מזמינה את הלקוחות לתרום יחד איתה ולפנק את כוחות הביטחון וההצלה

במסגרת זו, תוכלו לרכוש פריט מהתפריט בחצי מחיר, כאשר את החצי השני תתרום המסעדה, ולהשאיר שובר עם הקדשה אישית לאנשי כוחות הביטחון שיגיעו למסעדה.

איך תעשו זאת?

בכל מסעדה הציבו לוח שבו ניתן להשאיר שובר עם הקדשה אישית לפריט מהתפריט. נציג כוחות ביטחון במדים שמגיע למקום, יכול לבחור שובר אחד מהלוח ולממש חינם במקום. מכל הלב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר