מתכון: סלט סלק בהשראת קרפצ'יו

השף עידו אלקיים, שמוביל את מסעדת CONMIGO במודיעין, שיתף אותנו במתכון למנה מרעננת ומהירת הכנה שמשלבת בחוכמה בין מתוק למלוח

קרפצ'יו סלק. צילום: מיטל סולומון

מתכון לקרפצ'יו סלק

2 צלחות גדולות

רכיבים

3 סלקים שלמים
4 כפות שמן זית
כפית מלח אטלנטי
חצי מלפפון קצוץ
2 כפות סילאן
חופן גדול של שערות חלווה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הסלקים עם הקליפה בסיר עם מכסה וממלאים מים שיכסו את הסלקים, למשך כחצי שעה (תלוי בגודל הסלק).
  2. כשהסלק מוכן, שופכים את המים ומקלפים אותו בעודו חם מתחת לזרם מים קרים.
  3. פורסים את הסלקים דק (רצוי במנדולינה).
  4. מסדרים את הפרוסות על הצלחת.
  5. מפזרים על הסלקים לפי הסדר: שמן זית, מלח אטלנטי, מלפפון, סילאן, חלווה.

טיפ מהשף: ניתן לשדרג עם קשיו, פיסטוק שבור, עלי נענע או בזיליקום קרועים

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר