מתכון: בורקיטס שאפשר להכין עם הילדים

מימי נאמן שייך, מבעלי רשת "מאפה נאמן", שיתפה אותנו במתכון למאפה הגבינות האהוב • מתכון קל להכנה שניתן להכין לשבת בבוקר ולמעשה, בכל יום בשבוע עם הילדים ובכלל

בורקיטס. צילום: גיל אבירם

מתכון לבורקיטס של מימי נאמן שייך

35-32 יחידות עם קורצן בקוטר 8 ס״מ (אפשר להשתמש גם בכוס)

רכיבים

למילוי:
250 גבינה בולגרית או פטה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינה לבנה 5 או 9 אחוז שומן
50 גרם קשקבל מגורדת (לא חובה)

לבצק:
3 ביצים מדיום
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
חצי כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

ראשית נחמם תנור לחום של 180 מעלות, במצב טורבו ונרפד תבנית אפייה בנייר אפייה (ניתן לרסס קלות בספריי שמן).

הכנת המלית:

נפורר את הגבינה הבולגרית.

נשים בקערה את כל מרכיבי המלית: את הגבינה הבולגרית המפוררת, גבינה צהובה, את הגבינה הלבנה ונערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד ככל הניתן.

הכנת הבצק:

נשים בקערה את הביצים, השמן והמלח ונטרוף היטב.

נוסיף לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה ונערבב.

נתחיל לערבב את הבצק בכף עד לקבלת פירורי בצק ואז נעבור לערבב בידיים. נערבב עד לקבלת כדור בצק יפה ונוח לעבודה.

נחלק את הבצק לשני חלקים שווים, נרדד בכל פעם עיגול בצק אחד בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך לעובי אחיד, בין חצי סנטימטר לסנטימטר. הבצק צריך להיות נוח לעבודה ולצאת בקלות מבין ניירות האפייה.

נקרוץ מהבצק עיגולים בקורצן או בעזרת כוס. נניח על הבצק מעט מילוי, קרוב לדופן אחת ולא במרכז, נקפל בעדינות כל עיגול בצק לחצי ונהדק את דפנותיו היטב.

נאסוף את שאריות הבצק, נרדד שוב, נקרוץ עיגולים ונשים מילוי. נחזור על הפעולה בכל עיגולי הבצק שלנו.

נניח את הבורקיטס בתבנית האפייה ובעזרת מברשת נמרח אותם בביצה, נפזר מעט שומשום (אפשר גם שומשום שחור או קצח למי שאוהב).

נכניס לאפייה למשך 15 דקות (כל תנור שונה ולכן, שימו לב)

מומלץ להגיש לצד גבינות, זיתים וירקות.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר