קציצות הבקר. עם הרבה תבלינים | צילום: אסף קרלה

מתכון שמחמם את הלב: יוסי שטרית עם קציצות לחיילים ולמשפחות המפונים

כשנגמרות המילים, יש מעשים • התגייסנו השבוע לבשל לחיילים הגיבורים שלנו ולמשפחות מהדרום שפונו מבתיהם • קבלו שני מתכונים ביתיים, שייתנו קצת תקווה

אסון כבד קרה לנו. אין לי הסבר או מילים. לא מתפקידי לפרש למה או מה קרה, ואיך דבר כזה יכול לקרות. כן מתפקידי לא לשכוח ולערוך חשבון נפש אישי ופרטי.

המראה של חיילים מניחים תפילין בשדה הקרב כל כך מרגש, מאחד, נותן אמון שנצליח לעבור את התופת הזה ונוכל לשקם את עצמנו. אל תשכחו את התמונה הזאת, שמאחדת אותנו כעם יהודי. לא משנה מהן הדעות ומהי האמונה שלנו, למי ואיפה נולדנו ובמי אנחנו בוחרים. אנחנו עם אחד. חשוב שלא נשכח זאת וננסה לעשות טוב - זה לזה ולמדינה. כל מה שיש לנו עכשיו לעשות זה לעזור, לתרום ולנסות לשפר.

התגייסנו לתרום. יוסי שטרית, צילום: אסף קרלה
הצוות של "היבה" מכין מנות לחיילים ולמשפחות המפונים,
אוכל מנחם בדרך, צילום: אסף קרלה

הצוות שלי ב"היבה" יזם מבצע בישול למען חיילות וחיילים ולמען משפחות המפונים. יש לנו רצון להעניק לאלו שעושים בשבילנו, לאלו שסבלו למעננו. זה המעט שאפשר לעשות, ואין כמו אוכל שיזכיר להם את הבית, את השפיות, שיחמם את הלב. בתקווה שבקרוב כולם יזכו לאכול בבית.

קציצות בקר ועוף בכרשה ובלימון

קציצות הבקר והעוף. הסוד הוא בכרשה, צילום: אסף קרלה

המצרכים לקציצות:

√ 250 גרם חזה עוף טחון ו־250 גרם בקר טחון

√ 1 צרור כוסברה קצוץ

√ 1 כפית כורכום

√ 70 גרם ממרח לימון כבוש

√ 2 כפיות מלח

לרוטב:

√ 1 ק"ג כרשה קצוצה

√ שמן זית

√ 1 צרור קטן אורגנו קצוץ

√ 1 צרור כוסברה קצוץ

√ 200 גרם יין לבן

√ 100 גרם מיץ לימון

√ 1 ליטר מים

אופן ההכנה:

שמן זית, יין לבן ומיץ לימון. הכנת הקציצות,

1. בקערה מערבבים את רכיבי הקציצות למסה אחידה ויוצרים כדורים. אופים בתנור בחום של 250 מעלות כ־10 דקות.

2. בסיר רחב מטגנים את הכרשה במעט שמן זית.

3. אחרי רבע שעה, על אש בינונית, מוסיפים את עשבי התיבול והיין הלבן וממשיכים לבשל עד שהיין מתאדה. מוסיפים את המים ומיץ הלימון.

4. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות ומבשלים 20 דקות נוספות.

קציצות בקר ברוטב אדום

קציצות הבקר. עם הרבה תבלינים, צילום: אסף קרלה

המצרכים לקציצות:

√ 500 גרם בשר בקר טחון

√ 1 צרור פטרוזיליה קצוץ

√ 150 גרם בצל לבן מגורר ומסונן

√ 100 גרם פירורי לחם

√ מלח וראס אל־חנות

לרוטב:

√ 5 שיני שום

√ שמן זית

√ פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח

√ 100 גרם רסק עגבניות

√ 200 גרם עגבניות מרוסקות

√ 200 מ"ל מים

אופן ההכנה:

הכנת הקציצות, צילום: אסף קרלה
הכל בסיר גדול, צילום: אסף קרלה

1. בקערה מערבבים את רכיבי הקציצות למסה אחידה ויוצרים כדורים. אופים בתנור בחום של 250 מעלות כ־10 דקות.

2. בסיר, על אש נמוכה, מטגנים את השום והתבלינים במעט שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והמים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.

3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה נוספת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר