חלה מתוקה של קרן ואיציק קדוש. צילום: אסף קרלה

מתכון: חלה מתוקה של קרן ואיציק קדוש

השף קונדיטורים, קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש בירושלים, שיתפו אותנו במתכון לחלה מתוקה עגולה שתמתיק במעט את הימים הקשים בזמן מלחמת חרבות ברזל • כדי לשדרג - תוכלו להוסיף למאפה שעועית תאילנדית

מתכון לחלה מתוקה של קרן ואיציק קדוש

טיפ -

כדאי ללוש את המצרכים בקערת המיקסר עד שדפנות הקערה נקיות לחלוטין.

רכיבים

500 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
50 גרם דבש
50 גרם סוכר
1 ביצה
2 חלמון
160 מ״ל מים
60 גרם שמן קנולה
10 גרם מלח
שעועית תאילנדית חלוטה (לא חובה)


אופן ההכנה

1. הניחו בקערת מיקסר: ביצים, חלמונים, שמן ומים.
2. להם תוסיפו: קמח, סוכר, דבש, מלח, שמרים. לושו במהירות איטית במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3. כדררו את הבצק והעבירו לקערה משומנת קלות.
4. כסו והתפיחו כשעה, עד להכפלת הנפח.
5. הניחו את הבצק על השיש וחלקו אותו לארבעה חלקים שווים, גלגלו לרצועות וקלעו צמה של ארבע.
6. לאחר כל כמה קיפולים, הכניסו שעועית תאילנדית בין הרצועות. כשתסיימו לקלוע, סדרו את הצמה לצורת עיגול והניחו להתפחה שנייה.
7. מירחו את הבצק בביצה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20-25 דקות.
8. לאחר שתוציאו את החלה מהתנור, מרחו אותה בדבש מהול במים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו