מתכון להמבורגר של שף עידו אלקיים
ל-5 המבורגרים של 220 גרם ליחידה
רכיבים
- 1 קילו בשר טחון טרי
- בצל אחד קצוץ ומטוגן במחבת
- כפית וחצי מלח
- 1/4 כפית פלפל טחון
- חצי כוס מי סודה
ליצירת המנה
- 5 לחמניות המבורגר
- כל ירק ורוטב שתבחרו להוסיף: עגבניות פרוסות, חסה, בצל פרוס וכו'
אופן הכנה
1. לערבב את כל רכיבי קציצת ההמבורגר ביחד עד לאיחוד הבשר עם התבלינים.
2. בתום הערבוב יש להניח לקירור כשעתיים לשם התייצבות הבשר. זה ימנע את התפרקות הקציצה בעת הבישול.
3. מומלץ להכין את הקציצות ברינג, למי שאין אפשר עם היד.
4. לחמם מחבת או גריל ולצרוב את קציצות ההמבורגר - למידת עשייה מדיום וול ניתן לצרוב למשך שתי דקות מכל צד על מחבת או גריל.
ליצירת המנות:
פתחו את הלחמניות, מרחו רוטב שאתם אוהבים, הניחו את קציצות ההמבוגר ועליה ירקות פרוסים.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו