מתכון למיני פיצה של הגר גבאי ("פלפלת")
ל-10 מיני פיצות
רכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 גביע יוגורט יווני 130 מ”ל / יוגורט רגיל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית
3 כפות מים
לרוטב:
בקבוק מחית עגבניות חלקה (אני משתמשת במוטי)
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
בזיליקום יבש / טרי קצוץ
חצי כפית פפריקה
אופן ההכנה
- ערבבו את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך והניחו בצד לכמה דקות.
- בינתיים נכין רוטב: הוסיפו למחית העגבניות: שום, מלח, פלפל, שמן זית ובזיליקום.
- חלקו לכדורים קטנים ורדדו לעיגולים, לא דקים מדי (לפחות בעובי של ס״מ אחד).
- מרחו את הרוטב על עיגולי הבצק, פזרו גבינה צהובה מוצרלה או גם וגם וכל תוספת שאוהבים.
- הניחו את הפיצות על תבנית עם נייר אפייה ואפו למשך 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו או עד להזהבה.
טיפ: אפשר להשתמש ביוגורט מכל סוג וגם ביוגורט טבעוני
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו