מתכון מהיר הכנה: עוף ופסטה בסיר אחד של שרית עטר

הבלוגרית ומנחת סדנאות הבישול והאפייה משתפת במתכון למנה מנחמת וטעימה לכל המשפחה, שתוכלו לתקתק בקלות

עוף ופסטה בסיר אחד. צילום: שרית עטר

אני כבר אומרת לכם, תשמרו את המתכון הזה כי לפני הכל הוא ממש טעים ודבר שני, הוא באמת מתכון שמתקתקים. ארוחה שלמה בסיר אחד, אפילו לא צריך קרש חיתוך.

בגדול, הרעיון הוא לבשל את העוף בסיר עם רוטב וכשהעוף מוכן – להוסיף לסיר שקית של פסטה לא מבושלת. הפסטה תתבשל ברוטב ותספוג את הטעמים של העוף. לסיום, כשהיא מתרככת מספיק, מעבירים לתנור את הסיר ללא מכסה לכמה דקות להשחמה.

אפשר לתקתק, צילום: שרית עטר

לבסוף מתקבלת ארוחה טעימה של עוף מתובל ופסטה, שבחלק העליון שלה היא פריכה ולמטה היא רכה ועסיסית.

אני משתמשת בבישול שלי בהרבה עשבי תיבול. השתמשתי כאן בכמה ענפים קטנים של מרווה, טימין ואורגנו טריים.

אם אין לכם שילוב כזה בדיוק, תוכלו להמיר בכל תיבול אחר שנראה לכם מתאים,
כל עוד אתם שומרים על הרעיון של בישול העוף ברוטב טוב עם כמות נוזלים שתספיק גם לבישול הפסטה בו זמנית באותו הסיר.

אז בואו תראו כמה קל:

מתכון לעוף ופסטה בסיר אחד

רכיבים

6-8 חלקי עוף (שוקיים או כרעיים) שטופים ונקיים
1/3 כוס שמן
2-3 ענפים של טימין, אורגנו, מרווה (אפשר גם סוג אחד, אך השילוב הזה פגז)
4 שיני שום קלופות ופרוסות
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
כפית אורגנו יבש (אופציונלי)
4 כוסות מים רותחים
שקית פסטה שאוהבים

אופן ההכנה

1. מוסיפים לסיר גדול את השמן, המלח, הפלפל השחור, השום, הטימין, המרווה והאורגנו ורק אז מדליקים את הלהבה. כאשר הכל מתחיל לבעבע קלות, מערבבים טוב במשך חצי דקה עד דקה, כך שהשמן יספוג את הארומה של התבלינים.

2. מניחים את חלקי העוף ומטגנים כמה דקות מכל צד עד להשחמה קלה.

3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, הכורכום והאורגנו היבש ומערבבים.

4. יוצקים בזהירות את המים הרותחים, מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ורבע.

5. מוסיפים את שקית הפסטה ישירות לסיר, מערבבים עם הנוזלים שבסיר ומסדרים כך שהפסטה תהיה כמה שיותר מתחת לחלקי העוף.

6. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה לפי הזמן הדרוש לפסטה להתרכך, בהתאם להוראות היצרן הכתובות על השקית שלה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו. בודקים, ואם יש צורך – מוסיפים עוד כוס מים רותחים. התחתית של הסיר צריכה להיות מעט רטובה.

7. מעבירים את הסיר למרכז התנור למשך 10 דקות. הפסטה סופגת את הנוזלים והחלק העליון של התבשיל הופך קריספי ושזוף, עם ריח מדהים.

8. מוציאים, מגישים לשולחן את הסיר וטורפים.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר