מתכון למנת פתיחה: חציל עם טחינה בהשראת קרפצ'יו

חציל עם טחינה זאת אחת המנות הנפוצות במטבח הישראלי, אבל לשף הראשי של רשת קפה ביגה, ליאור חיליץ, יש דרך מיוחדת להפוך את השילוב למוצלח במיוחד • הנה המתכון לאחת ממנות הדגל של הרשת

קרפצ'יו חציל . צילום: באדיבות רשת ביגה - צילום: יח"צ

מתכון ל"קרפצ'יו" חציל של רשת ביגה

רכיבים

1 חציל מקולף
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
פטרוזיליה קצוצה בנדיבות
שן שום קצוצה
פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם)
טחינה לבנה

אופן ההכנה

חוצים את החציל ומשמנים בשמן זית אותו בעדינות.
מתבלים במלח ופלפל ואופים בחום של 175 מעלות למשך 45 דקות.

להרכבת המנה

חותכים את החציל לקוביות של 3-4 ס"מ.
על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) יש להניח נייר אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, להניח מעל נייר אפייה נוסף ולשטח את החציל לעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).
בקערה יש לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, ופלפל חריף.
לתבל שוב את החציל עם מעט מלח.
למרוח בנדיבות מעל את תערובת הפטרוזיליה ולאחר מכן להזליף מעל טחינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר