מתכון לערב החג: כתף טלה על מצע אושפלאו ותפוח מקורמל בדבש

האורז העשיר שמגיע מהמטבח הבוכרי בשילוב נתח טלה עסיסי, שהוא מעדן בפני עצמו • לכבוד החג, רשת מסעדות הבשרים "פיטמאסטר" שיתפה אותנו במתכונים שימלאו את הסוכה בחגיגה של טעם

כתף טלה. צילום: באדיבות פיטמאסטר

נתח כתף טלה

רכיבים

3-3.5 קילו כתף טלה
תערובת צ'ילי קפה (צ'ילי, מלח, פלפל, שום, קינמון וכמון)
מי סילאן - מערבבים שתי כפות סילאן על כוס מים

אופן ההכנה

מתבלים את כתף הטלה עם צ'ילי קפה.
שמים במעשנה או תנור על 110-120 מעלות למשך 4-5 שעות.
אחרי 4-5 שעות עוטפים ומשאירים למשך 8-9 שעות נוספות עד שהנתח מגיע לטמפרטורה פנימית של 96-98 מעלות.
ניתן לרסס תוך כדי הבישול עם מי סילאן.

אושפלאו, צילום: באדיבות פיטמאסטר

אושפלאו

רכיבים

500 גרם קוביות חזה טלה
2 גזרים גדולים מגורדים
כף מלח
כף פלפל
כף אבקת בצל
4 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

מטגנים חצי קילו קוביות חזה טלה בסיר.
מוסיפים את בצלים קצוצים וגזרים מגורדים.
מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת בצל.
כשהטלה שחום מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב ולטגן עוד מספר דקות.
מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את האש, מערבבים, טועמים את הנוזלים ואם צריך מתקנים מעט תיבול.
מבשלים מכוסה על חום נמוך.
מומלץ להמשיך את הבישול עוד כשעתיים כשהסיר מכוסה היטב בתנור על חום נמוך של כ-100 מעלות.

תפוחי עץ מקורמלים

רכיבים

4-6 תפוחי עץ (לפי גודל המנה)
חצי צנצנת קטנה של דבש
צ'ילי קפה

אופן ההכנה

מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי העץ ומקפיצים קלות על אש מאוד גבוהה עם נגיעה של דבש וצ'ילי קפה.

דבש מתובל - מרתיחים דבש על אש נמוכה ומשלבים צ'ילי קפה עד שמעט מלוח וחריף עם טעמי קינמון מורגשים. צריך לשמור חם בשביל מרקם נוזלי.

הגשה

אפשר לחמם את הכתף, האורז והדבש בפלטה, אפשר להחזיק אותם חמים בצידנית עד ערב החג. אין צורך לחמם את התפוחים.

מניחים את האורז במגש עגול יפה, מסביב התפוחים, על הכל מניחים את הכתף ומעל הכל מזלפים דבש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה דק. בחלוקה לצלחות אפשר לפרק את הכתף לתוך האורז ולהגיש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר