אירוח בסוכה הוא הזדמנות נהדרת להכין מנות קצת יותר חגיגיות ומיוחדות. נוסף על האוכל עצמו כמרכז האירוח, אנחנו משלבים בארוחת החג משחקי חברה - גם כדי להרים את המורל וגם כדי להימנע מנושאים שעלולים לעורר ויכוח.
בעיניי אין דבר מהנה יותר מאשר לארח בני משפחה וחברים לארוחה טובה סביב השולחן. יש כל כך הרבה חשיבות לישיבה סביב השולחן בימי שישי או בחגים.
עיצוב השולחן במרכז הסוכה ושפע האוכל משפיעים על האווירה. אני אוהב מאוד להגיש מנות למרכז השולחן, ולא מנה אישית לכל אחד. כמו במשתה של פעם, כולם אוכלים יחד ולא כל אחד מרוכז בצלחת של עצמו.
אז קבלו שתי מנות כאלה, שמתאימות להגשה מרכזית על השולחן בסוכה.
שולבטה
במקור שולבטה הוא מאכל של עניים, אך יש בו עושר רב.
המצרכים:
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 2 בצלים קצוצים
√ 3 עגבניות קצוצות
√ 2 כפות רסק עגבניות
√ 1 כוס בורגול עבה
√ 5 כוסות ציר עוף או מים
√ 1 כפית פפריקה מתוקה
√ 1/2 כפית קינמון
√ 1 כפית כמון
√ מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות משחימות.
3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, כולל הבורגול.
4. מביאים את התבשיל לרתיחה.
5. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 25 דקות.
מנסף עוף
המצרכים:
√ 200 גרם מקלות שקדים קלויים
√ 3 פיתות דרוזיות (אפשר גם טורטיות מקמח מלא)
לעוף:
√ 1 ק"ג כרעיים שלמות
√ 4 גרגירי הל
√ 4 עלי דפנה
√ 3 מקלות קינמון
√ 8 שיני שום
√ 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר עם מים, שום והתבלינים מבשלים את העוף במשך שעה.מקפים מדי פעם את הקצף שנוצר מעל.
2. לאחר הבישול מוציאים את העוף לתבנית (שומרים את המים שבהם בושל העוף) ומפרקים את הבשר מהעצמות.
לאורז:
√ מעט שמן זית
√ 1 כוס אורז
√ 5 שיני שום קלופות וקצוצות
√ 1/2 כפית כמון
√ 1 כפית בהרט
√ 3 מסמרי ציפורן
√ 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר מטגנים מעט את האורז והשום בשמן ומוסיפים את התבלינים.
2. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים חמים (עדיף להשתמש במים שבהם בושל העוף), מכסים במכסה ומבשלים במשך 15 דקות.
לרוטב:
√ 1 בצל פרוס דק
√ 4 גרגירי הל
√ 4 עלי דפנה
√ 3 מקלות קינמון
√ 8 שיני שום
√ 1 כפית מלח
√ חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד השחמה.
2. מוסיפים את השום, התבלינים ו־1 כוס מהמים שבהם בושל העוף (לאחר סינון), מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 7 דקות.
3. מכבים את האש ומוסיפים את העוף המפורק ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
אופן הרכבת המנה:
1. פורסים פיתה דרוזית שלמה על מגש.
2. חותכים לחתיכות גסות 2 פיתות ומפזרים את הקרעים מעל הפיתה השלמה.
3. מניחים מעל את האורז ומעליו את העוף. יוצקים את הרוטב.
4. מפזרים את השקדים הקלויים.
5. מומלץ להגיש לצד טחינה: נעזרים בחתיכת פיתה כדי לגרוף מהאורז ומהעוף, מזלפים מעל טחינה ואוכלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו