מתכון לראשונה קלילה: זוקיני צלוי ברוטב יוגורט חם וסלטון

מנת פתיחה בריאה, קלה וטעימה של ליאור חיליץ, השף של רשת קפה ביגה

זוקיני צלוי ברוטב יוגורט חם וסלטון. צילום: יח"צ

השף של רשת קפה ביגה, ליאור חיליץ, שיתף אותנו במתכון מהתפריט החדש של הרשת למנת זוקיני צלוי ברוטב יוגורט חם בליווי סלט מרענן.


מתכון לזוקיני צלוי ברוטב יוגורט חם וסלטון


רכיבים

זוקיני:
2 זוקיני
2 כפות שמן זית
קורט מלח דק
קורט פלפל גרוס

יוגורט חם:
200 מ"ל יוגורט
1 שן שום קצוצה
קורט מלח דק

סלטון ירוק:

חופן עלי פטרוזיליה (בערך 50 גרם)
6 עלי נענע נענע
1 בצל סגול פרוס
1 כף צנוברים קלויים
4-5 עגבניות שרי צלויות (בתנור או מחבת)
שמן זית
קורט מלח דק
קורט סומק

אופן ההכנה

לחתוך את הזוקיני לפרוסות של בערך 3-4 ס"מ, לתבל בשמן זית מלח ופלפל.
לאפות בתנור של כ- 200 מעלות או לצרוב במחבת חמה לזמן קצר עד שמתקבלת השחמה והזוקיני עדיין קשה.

הכנת היוגורט:
לערבב את כל המרכיבים ולחמם את היוגורט בעדינות בסיר. לא להרתיח כי היוגורט מתפרק בטמפרטורה גבוהה.

הכנת הסלטון:
לערב את כל המרכיבים, לתבל בשמן זית ומלח.

להרכבת המנה:
לשפוך בעדינות את היוגורט החם לצלחת עמוקה.
להניח את הזוקיני במרכז הצלחת ומעל את הסלטון.
לקשט ולתבל עם סומק ושמן זית.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר