מושלמת לערב החג: מתכון פרווה לעוגת תפוחים ומרנג של מיקי שמו

השנה החדשה בפתח וזה בדיוק הזמן להכין עוגת תפוחים חגיגית ללא מוצרי חלב, שמתאימה בדיוק לארוחת ראש השנה • ביקשנו ממיקי שמו, השף הראשי של BOSCH, את המתכון • צפו בו מדגים כיצד מכינים את העוגה

עוגת תפוחים ומרנג וניל , יח"צ מיקי שמו
עוגת תפוחים ומרנג וניל. צילום: יח"צ מיקי שמו

מתכון לעוגת תפוחים ומרנג וניל של השף מיקי שמו

"העוגה החגיגית עגולה ומורכבת משלושה מרקמים: קייק בניחוח תפוזים, תפוחים מבושלים ומרנג וניל אוורירי. יחד הם יוצרים הרמוניה נפלאה", מסביר השף.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:24
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:24
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    צפו במיקי שמו מכין את העוגה // צילום: יח"צ מיקי שמו

    המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 18-20 ס"מ

    רכיבים

    רשימת חומרים לקייק בניחוח תפוז:

    2 ביצים במידה M
    חצי כוס סוכר ועוד 2 כפות – 120 גרם
    חצי כוס שמן קנולה – 120 מ"ל
    רבע כוס מיץ תפוזים – 55 מ"ל
    רבע כפית מלח
    חצי שקית אבקת אפיה – 5 גרם
    כוס אחד קמח מנופה פחות כף – 120 גרם
    גרידת תפוז (לא חובה)

    רשימת חומרים לבישול תפוחים:

    2 תפוחים קלופים ופרוסים לשמיניות
    1/8 חבילת מחמאה- 25 גרם
    2 כפות סוכר- 20 גרם
    חצי מקל וניל מגורר / חצי כפית "משחת וניל" (להשיג בחנויות אפיה)

    רשימת חומרים למרנג:

    3 חלבונים
    רבע כוס סוכר - 50 גרם
    2 כפות אינסטנט פודינג וניל - 25 גרם

    מושלמת לראש השנה,

    אופן ההכנה

    מבשלים את התפוחים:

    במחבת / בקלחת ממיסים את המחמאה.
    מצרפים את התפוחים ומבשלים כדקה עד אשר הם נעטפים בכללותם.
    מפזרים מעל את הסוכר ואת גרגירי הווניל ומבשלים כ- 10-15 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
    מצננים.


    מכינים את הקייק בניחוח תפוז:

    מחממים תנור ל 160 מעלות.
    מקציפים ביצים, סוכר ומלח כ- 5 דקות עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
    מוסיפים שמן באיטיות תוך כדי הקצפה עד קבלת תערובת אחידה.
    מוסיפים מיץ תפוזים, קמח ואבקת אפיה עד קבלת תערובת אחידה.
    מוזגים לתבנית קפיצית עגולה.
    מניחים את התפוחים מעל ואופים כ- 25-30 דקות עד "מבחן הקיסם"- הסכין יוצאת עם מעט פירורים לחים.


    מכינים את מרנג הווניל:

    מקציפים את 3 המרכיבים במהירות גבוהה כ-7-8 דקות עד לקבלת מרנג תפוח ואוורירי.
    מוציאים את העוגה מהתנור.
    מגבירים את חום התנור ל- 220 מעלות – חום גבוה.
    מעבירים את המרנג לתבנית העוגה כך שמתקבלת שכבה אחידה המכסה את הקייק עם התפוחים.
    אופים עוד כ-9-10 דקות עד קבלת גוון זהוב.
    מצננים ומגישים.
    מאחסנים במקרר עד כ- 5 ימים.

    חג שמח!

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר