מתכון לחלת תפוחים ודבש של מימי נאמן שייך
מתכון לשתי חלות
רכיבים
בצק:
550 גרם קמח לבן
110 גרם חמאה
30 גרם שמרים טריים
2 ביצים
1/3 כוס דבש
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
תפוחים:
1 תפוח ירוק גודל בינוני מסוג גראנד סמית, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 כפות דבש
1 + 1/2 כפות חמאה
לציפוי:
תערובת של 3 כפות דבש וכפית מים
אופן ההכנה
לקערה רחבה במיקסר מכניסים את הקמח, המלח והשמרים, ומערבבים היטב ובאופן אחיד.
במקביל, לוקחים סיר קטן ומחממים בו את החלב, הדבש והחמאה, תוך כדי שמערבבים טוב טוב עד שהחלב חם.
רגע לפני הרתיחה מסירים מהאש וממשיכים לערבב עד שהנוזל אחיד. לאחר מכן מצננים.
מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים ומערבבים קליל ולאט עד לקבלת תערובת אחידה.
לאחר שהחלב הצטנן, מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. במידה שהבצק דביק, ניתן להוסיף עוד קצת קמח.
מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח עד להכפלה בגודל. (לפחות שעה התפחה).
כעת ניגשים לתפוחים, ממיסים במחבת את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים עד שהם מתרככים.
מורידים מהאש לאחר מספר דקות ומוסיפים את הדבש, מערבבים ומניחים בצד.
כעבור שעה של התפחה, לוקחים את הבצק ועל ידי לישה של 3 דקות מוציאים ממנו קלות את האוויר.
נחלק את הבצק לשניים (חצי וחצי), וניצור 6 רצועות על מנת לקלוע 2 צמות יפות.
ניקח את קוביות תפוחי העץ הצוננות ונדחוף טוב, טוב בין קפלי הבצק.
ניתן לבצק לתפוח בפעם השנייה למשך חצי שעה נוספת (כך הקוביות יכנסו פנימה אל תוך החלה ולא יפלו).
מורחים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות בממוצע, עד שהחלות שחומות.
לאחר קירור החלות, מברישים בתערובת הדבש והמים.
בתיאבון וחג שמח!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו