מתכון מהספר החדש: עוגת לימון בעשר דקות של חן שוקרון

בלוגרית האפייה, חן שוקרון, הוציאה ספר מתכונים חדש • מופיעים בו כמעט מאה מאפים מתוקים ומלוחים - חלקם כבר שברו את הרשת וחלקם חדשים לגמרי • לאור הוצאתו, היא שיתפה אותנו במתכון מהיר הכנה לעוגת לימון אוורירית

עוגת לימון אוורירית של חן שוקרון. צילום: חן שוקרון

בלוגרית האוכל ואפייה, חן שוקרון, הוציאה ספר מתכונים חדש על שם הבלוג המפורסם שלה "מתוקים שלי" עם כמעט מאה סוגים שונים של מאפים.

מאז הקימה שוקרון את הבלוג לפני כ-13 שנים, הוא צבר למעלה מ- 28 מיליון כניסות. בספר החדש שיצא לאור בהוצאת "תכלת" אפשר למצוא מתכונים מהבלוג ששברו את הרשת, לצד כאלה חדשים לגמרי שנוצרו במיוחד לספר. ביניהם: 12 מתכונים לעוגות גבינה מטריפות, 17 מתכונים לקינוחים קלאסיים, 10 מתכונים לעוגות שמכינים בפחות מעשר דקות ופרק שלם המוקדש למלוחים.

הספר החדש, צילום: צילום: חן שוקרון, עיצוב: נועה שניר

לכבוד המאורע שיתפה אותנו שוקרון באחד מהם - מתכון לעוגת לימון אוורירית. המתכון פורסם תחת קטגוריית "מתכונים בעשר דקות" בספר.

עוגת לימון אוורירית מתוך "מתוקים שלי" מאת חן שוקרון

תבנית אינגליש קייק 25 ס"מ

לעוגה:

קליפת לימון מגוררת משני לימונים
כוס (200 גרם) סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
שלוש כפות מים
חצי כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
L שלוש ביצים בגודל
כוס וחצי (210 גרם) קמח
שקית אחת (10 גרם) אבקת אפייה
חצי כפית מלח

לסירופ:

שליש כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
שלוש כוס (70 גרם) סוכר
להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה

מתחילים בעוגה: מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מערבבים בקערה קליפת לימון וסוכר עד שהסוכר הופך לח וארומטי. מוסיפים מיץ לימון, מים, שמן וביצים וטורפים לתערובת אחידה.

מנפים לתערובת קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
מסיימים עם הסירופ: מניחים בסיר קטן מיץ לימון וסוכר ומחממים עד המסה. מערבבים וממסירים מהאש.
בעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים חורים בעוגה ויוצקים מעל את הסירופ, מעט בכל פעם, עד שהוא נספג לגמרי. מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר