מתכון: מרק גספצ'ו עם סביצ'ה דג של שחר ברנע

כמה מתבקש שנאמץ גם אנחנו בישראל את מרק העגבניות הקר, שמקורו במטבח הספרדי • ביקשנו מהשף שחר ברנע את המתכון שלו למנה קיצית וקלילה המשלבת סביצ'ה דג ים ומרק גספצ'ו טעים להפליא

סביצ'ה דג ים וגספצ'ו של קפה נאפו. צילום: שירן כהן שי

השף שחר ברנע (פומו, בר איטליה, קפה נאפו) שיתף אותנו במתכון שלו למנה אותה הוא מגיש בקפה נאפו בקריית אונו. מנה קיצית וקלילה של סביצ'ה דג ים מוגש בשילוב מרק גספצ'ו טעים להפליא. עכשיו תוכלו ליהנות ממנה גם בבית.

מתכון לסביצ'ה דג ים עם מרק גספצ'ו
ל-4 מנות

רכיבים

לגספצ'ו

500 גרם עגבניות מגי (3-4 עגבניות)
2 שיני שום
1 כפית מלח
1 יח צ'ילי אדום
2 כפות מיץ לימון
4 כפות חומץ בלסמי לבן
6 כפות שמן זית

סביצ'ה דג ים, צילום: שירן כהן שי

לסביצ'ה דג

140 גרם אינתיאס חתוך לקוביות
כפית צ'ילי קצוץ
מיץ לימון
שמן זית
מלח

לסגירה: 2-3 טיפות טבסקו

מרק גספצ'ו טעים במיוחד, צילום: שירן כהן שי

אופן ההכנה

חולטים את העגבניות במים חמים וקולפים אותן.
סוחטים את העגבניות ושומרים את הזרעים בצד. את הקליפות זורקים.
טוחנים את העגבניות הסחוטות עם שאר המרכיבים של הגספאצ'ו למרקם חלק.
מסננים במסננת דקה ומעבירים למקרר.
בקערת ערבוב - מערבבים את הדג עם כפית צ'ילי קצוץ, מלח, ומיץ לימון.

מרכיבים את המנה - שופכים את הגספצ'ו ל-4 קערות שטוחות מקוררות ועליהן מעמידים כמגדל את הדג.

לסגירת המנה: מטפטפים כמה טיפות של שמן זית, טבסקו ואת זרעי העגבנייה.
ניתן להוסיף קוביות סלרי טרי, קוביות מלפפון או בצל סגול.

בתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר