השף לוטם דרעי, הבעלים והשף קונדיטור של מסעדת "אבטליון", הממוקמת בבית הבד באבטליון ליד כרמיאל, שיתף אותנו במתכון שלו למאפה שמרים פסטו ועגבניות צלויות שייקח אתכם בטעמיו לנוף הגלילי והפסטורלי הנשקף מהמסעדה.
"אני ממליץ לבצוע את השושנים של המאפה החם עם הידיים ולטבול בגבינת לאבנה טובה", הוא ממליץ.
מתכון מאפה שמרים פסטו ועגבניות צלויות
רכיבים
500 גרם קמח לחם
60 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
8 גרם שמרים יבשים (בערך כף)
10 גרם מלח (חצי כף)
2 ביצים בגודל מדיום
1 גביע שמנת חמוצה
70 גרם חלב קר (כ-5 כפות חלב)
160 גרם חמאה
מלח גס
שמן זית
15 עגבניות תמר
רוטב פסטו - אפשר להשתמש ברוטב קנוי או להכין כך:
לשים צרור עלי בזיליקום, 5 כפות שמן זית, 2 כפות צנוברים וכף גבינת פרמזן בבלנדר, לטחון ולקרר.
אופן ההכנה
מחברים למיקסר את וו הלישה ומכניסים בהדרגתיות קמח, סוכר ושמרים.
המיקסר צריך לעבוד בערך 5 דקות, במהירות נמוכה.
לאחר מכן מוסיפים את החלב, שמנת חמוצה ושוברים את הביצים לבפנים.
בהדרגה יש להוסיף את המלח.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים פנימה, לעוד 5 דקות של לישה.
כשהלישה הסתיימה, מחלקים את הבצק לשלושה נתחים ונותנים להם לנוח במשך שעה וחצי במקרר. הבצק יתפח מעט.
הכנת עגבניות צלויות:
כדי להכין את העגבניות יש להשתמש ב-10-15 עגבניות תמר, אבל אפשר להשתמש גם בעגבניות מסוגים אחרים.
חותכים את העגבניות לרבעים. שמים עליהן כמות נדיבה של מלח גס, מזלפים מעל שמן זית ומכנסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות.
כשהבצק סיים את זמנו במקרר, מרדדים אותו ומורחים אותו בפסטו ועגבניות.
מגלגלים את הבצק לרצועות וחותכים לשושנים.
מורחים תבנית עגולה בשמן זית. מסדרים בה את השושנים אחת ליד השנייה.
אופים בחום של 165 מעלות למשך 25 דקות.
בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו