מתכון: אמפנדס עסיסיים כמו בארגנטינה

לכבוד יום העצמאות של ארגנטינה, רשת מסעדות הבשרים המעושנים ״פיטמאסטר״ שיתפו אותנו במתכון ייחודי לכיסון הפופולרי במילוי בשר בקר

אמפנדס במילוי בשר בקר. צילום: GettyImages

הבשר בארגנטינה הוא יותר ממאכל לאומי - הוא סמל. החוויה הקולינרית הארגנטינאית ״אסאדו״ מתחילה עוד עם הבחירה בבשר מתאים, שמיוצר מבקר איכותי הגדל בצורה טבעית בשטחי מרעה במדינה, וממשיכה לדקויות שבטיפול בבשר ובאווירה המיוחדת הנוצרת סביב הארוחה.

לכבוד יום העצמאות של ארגנטינה שחל היום (ראשון) בתאריך 9 ביולי, רשת מסעדות הבשרים המעושנים ״פיטמאסטר״ - הפרוסה החל מחוצות אלונים, פתח תקווה ועד הסניף החדש שעומד להיפתח בקרוב בסינמה סיטי בירושלים, והביאה את החוויה הזאת לישראל - שיתפה אותנו במתכון חדש וייחודי לאמפנדס עסיסים עם בשר מעושן, בדיוק כמו שעושים בארגנטינה.

מתכון לאמפנדס, צילום: דוריאן כופית

מתכון לאמפנדס

רכיבים

1 ק"ג בשר בקר טחון
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2 ביצים קשות
חצי כוס זיתים ירוקים חתוכים לטבעות
2 כפות צימוקים טבעיים כהים
בצק עלים
ביצה למריחה על הבצק

אופן ההכנה

מכניסים את הרכיבים למעשנה על חום של 110 מעלות למשך שעה וחצי ומקפידים לערבב אחת לרבע שעה. (אם אין מעשנה, אפשר לצרוב את הבשר עם התבלינים על מחבת עם מעט שמן זית ולערבב עד להשחמה מלאה).

מבשלים 2 ביצים קשות ומפוררים אותן למסה של הבשר, מוסיפים גם חצי כוס טבעות זיתים ירוקים וצימוקים.

קורצים עיגולים מבצק עלים ממלאים במרכז העיגול כף או שתיים (תלוי בגודל העיגול שעשיתם) של בשר, סוגרים לצורת חצי סהר ועם מזלג מועכים את הקצוות.

מורחים ביצה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד הזהבה (בערך 20 דקות). אפשרות נוספת היא לטגן את המאפה בשמן עמוק.

מגישים לצד צ'ימיצ'ורי רענן ואוכלים.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר