טבעוני ומפנק: מתכון לפנקייק עם גלידת וניל

אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי יצר עבורנו שני מתכונים מקוריים שימתיקו לכם ולכן את הקיץ • כך תכינו פנקייק טבעוני ולצידו גלידה ביתית פשוטה להכנה מ-6 מרכיבים בלבד

פנקייק טבעוני. צילום: GettyImages

מתכון לגלידת וניל טבעונית (4 מנות)

"את הגלידה הפשוטה הזאת, שעשויה משישה רכיבים בלבד, מכינים בשני שלבים", מסבירים באתר הצמחונות והטבעונות הישראלי ומוסיפים ש"בין השלבים, הגלידה הגולמית צריכה לבלות לפחות שש שעות במקפיא. התוצאה הסופית היא גלידה במרקם נעים ורך".

גלידת וניל טבעונית, צילום: GettyImages

רכיבים

פחית קרם קוקוס
כפית תמצית וניל
2 כפות חמאת קשיו (אפשר למצוא בחנויות ורשתות טבע)
רבע כוס סוכר
קורט מלח
כפות חלב שיבולת שועל (או חלב צמחי אחר)

גלידה ביתית - הכי מתאים לקיץ, צילום: GettyImages

אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים מלבד חלב שיבולת השועל ומערבבים אותם.
מכניסים את התערובת למקפיא למשך שש שעות או יותר (הכי נוח - מוזגים לתבניות של קוביות קרח).
מכניסים את הגלידה הגולמית למעבד מזון ומוסיפים חלב שיבולת שועל עד שמתקבל מרקם אחיד.


מתכון לפנקייק טבעוני (4 מנות)


פנקייק קלאסי שהולך נהדר עם הגלידה הביתית ואפשר להכין עם הילדים בבוקר של יום חופש. אם אתם מכינים את הבלילה מראש, אפשר להשאיר אותה יום או יומיים במקרר. לפרקי זמן ארוכים יותר, כדאי להקפיא.

פנקייק אוורירי, צילום: GettyImages

רכיבים

כוס קמח לבן (ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן)
כף סוכר
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
2 כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
מעט שמן לטיגון


אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
מוסיפים חלב סויה, שמן קוקוס, תמצית וניל ומערבבים עד שמקבלים בלילה אחידה (אין לערבב יותר מדי על מנת המרקם ישמור על האווריריות שלו).
כאשר הבלילה מוכנה, מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים פנקייקים בגודל הרצוי בעזרת מצקת (חשוב להשתמש במחבת טפלון למניעת הדבקות שעלולה לפרק את הפנקייקים).
מטגנים על אש בינונית עד להופעת בועות ואז הופכים ומטגנים עד שהפנקייק מתחיל להשחים.
מגישים עם כדור אחד או יותר של הגלידה הרכה. מקשטים בפרי או בכל תוספת גלידה שאהובה עליכם

 

הטיפים של אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

3 דברים לחשוב עליהם כשמגישים פנקייק עם גלידה: 

אווריריות

נרצה לקבל פנקייקים במרקם אוורירי ולא דחוס מדי, שיערסל את הגלידה הנמסה לתוכם באיטיות (או במהירות, אם אתם לא בחדר ממוזג). מהסיבה הזו אנחנו משתמשים בקמח לבן ובאבקת אפייה. אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמחים מלאים או ללא גלוטן ולהוסיף מעט חלב צמחי, אבל קחו בחשבון שהמרקם יהיה דחוס יותר. אפשר להחליף עד חצי מכמות הקמח בקמח מלא (וגם אז - להוסיף מעט חלב צמחי) בלי לפגוע משמעותית במרקם.

מתכון טבעוני מפנק, צילום: GettyImages


גודל

בשביל מנה נדיבה של גלידה נרצה להכין פנקייקים גדולים ואולי אפילו לערום שני פנקייקים או יותר. מצד שני, מה יותר קלאסי מפנקייק קטן עם כמות מדויקת של גלידה? התשובה היא, כמובן, שני פנקייקים קטנים עם כמות מדויקת של גלידה.


המתקה

החיך לא יפגוש את הפנקייק בנפרד מהגלידה, אז אפשר להשאיר לה את עבודת ההמתקה ולוותר לגמרי על הכנסת סוכר לבלילה או להמעיט מאוד בסוכר. הגלידה נגמרה ונשארו לכם פנקייק או שניים ללא סוכר? שכבה של גבינה טבעונית ואולי קצת חריף יקחו את המנה - ואתכם - למקום לגמרי אחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר