שלושה אנשי אוכל: 3 מתכונים לעוגיות טעימות וקלילות

הן משדרגות את הקפה וגם סתם כיף לנשנש אותן כשמתחשק משהו מתוק • כל זה, עוד לפני שדיברנו על ריח האפייה שהן מפיצות בבית • עוגיות חלבה, דקיקיות דגנים ועוגיות אגוזי לוז ושוקולד שאפשר להכין בבית עם הילדים ולייצר פעילות לחופש הגדול • אזהרה: זה ממכר

עוגיות חלבה של שף פאדי יעיש מחצר גולדמן . צילום: יח"צ

מתכון לדקיקיות הדגנים המפורסמת והטעימות של מימי נאמן מרשת "מאפה נאמן"

רכיבים

3 כוסות קמח
3/4 כוס מים
חצי כוס שמן קנולה
2 כפיות מלח
כפית סוכר
חצי כפית שמרים יבשים
תערובת דגנים גרעיני חמניות, דלעת, שומשום, קצח ומלח גס
ביצה להברשה

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים ביחד במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות.
מעלים את המהירות בשלב לעוד 3 דקות.
מניחים במקרר את התערובת לשעה.
מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ בודד.
מברישים בביצה את הבצק ומפזרים את תערובת הדגנים.
מהדקים שוב בעזרת מערוך.
חותכים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-15-18 דקות.

דקיקיות רשת מאפה נאמן,



מתכון לעוגיות אגוזי לוז ושוקולד של אליאס קסיס, שף מסעדת לוקנדה במלון רמדה אוליבייה, נצרת


רכיבים

כוס אגוזי לוז קלויים
2 וחצי כוסות קמח
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
כוס חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
4 כף נס קפה
1ביצה +1 חלמון
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה

טוחנים אגוזי לוז דק מאוד.
מערבבים עם קמח, מלח, אבקת אפיה בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים חמאה, סוכר, קפה נמס וביצים לאט לאט תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם קרמי.
שופכים את הקמח לקערת המיקסר.
עושים חצי ערבוב במיקסר וממשיכים על השולחן באופן ידני עד לקבלת מרקם אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים למשך שעתיים במקפיא.
לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
חורצים ברינג עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10 דקות.
מחכים שיתקרר.
אפשרות להמיס שוקולד חלב ולהוסיף מעל זילוף קטן שוקולד.

עוגיות אגוזי לוז ושוקולד, צילום: יח"צ

עוגיות חלבה של שף פאדי יעיש ממסעדת חצר גולדמן בתל אביב - יפו

רכיבים

700 גרם קמח לבן מנופה (5.6 כוסות)
450 גרם סוכר לבן (2 ורבע כוסות)
500 גרם טחינה גולמית (2 כוסות)
420 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (1.7 כוסות)
כף סוכר וניל
30 גרם אבקת אפייה (3 שקיות)

עוגיות חלבה של שף פאדי יעיש מחצר גולדמן,


אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני נמוך (150 מעלות).
מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים יחד.
מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ויציב.
מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי של קצת פחות מחצי סנטימטר.
יוצרים גליל, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך 2-3 שעות.
מוציאים את גליל הבצק מהמקרר למשטח עבודה וצובטים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ.
מניחים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 20 דקות.
לאחר האפייה מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ומפזרים עליהן אבקת סוכר (לא חובה).
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
ניתן לשמור את שארית גליל הבצק בהקפאה, להכין ולאפות כשמתחשק משהו טעים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר