עמים רבים מנסים במשך שנים לנכס לעצמם את המצאת השטרודל, אך האוסטרים הם אלה שהציגו בווינה מתכון בשנת 1696, ומאז ועד היום נכתבו מאות מתכונים לשטרודל הפופולרי ביותר בעולם: שטרודל תפוחים וקינמון.
לרגל חגיגות יום השטרודל הבינלאומי אותו מציינים מדי שנה בתאריך 17 ביוני, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, משתף במתכון לגרסה מהירה, טעימה וקלה להכנת שטרודל ללא גלוטן, המתאים לצליאקים, לנמנעים מגלוטן ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן.
מתכון לשטרודל תפוחים ללא גלוטן
רכיבים
בצק עלים ללא גלוטן (ניתן לרכוש ברשתות המזון)
למילוי:
300 גרם תפוחים גרנד סמית
100 גרם תפוחים פינק ליידי
60 גרם סוכר חום
50 גרם חמאה
1 מקל וניל חתוך לאורך
חופן צימוקים
מעט קינמון (לפי הטעם)
פירורי לחם או פירורי עוגיות
אופן ההכנה
לקלף את התפוחים, לחתוך לקוביות קטנות ולבשל בסיר עם החמאה, הסוכר ומקל הווניל.
להוסיף את הקינמון ולהמשיך לבשל עד לאידוי הנוזלים. יש לבשל עד שהתפוחים מתרככים.
כאשר הבישול מסתיים, במידה שנשארים נוזלים, יש לסנן אותם מהתפוחים.
מקררים את המלית שבישלנו.
מוסיפים לה את הצימוקים ומגרדים אליה את תוכן מקל הווניל.
פותחים את הבצק עלים ומפזרים עליו פירורי לחם או פירורי עוגיות שמטרתם לספוח נוזלים מהתפוחים
לאחר מכן מניחים את מלית התפוחים כגוש ישר.
מגלגלים את הבצק שבתוכו המלית ומקררים למשך שעתיים במקרר.
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
לפני אפיה מורחים את הבצק בביצה ואופים 30-40 דקות, עד קבלת צבע חום טוב.
לאחר קירור המאפה, נפזר עליו אבקת סוכר.
מומלץ לאכול עם כדור גלידה ללא גלוטן.
יום שטרודל שמח וטעים, בתיאבון!