אוורירית ונימוחה עם טוויסט: יש לנו את המתכון לעוגת הגבינה המושלמת

שף הבית של מסעדת "מרגו" הירושלמית הסכים לחלוק איתנו את המתכון לעוגת הלאבנה האגדית שלו • אז למה אתם מחכים? • מדור בודקים מתכונים בקאמבק מיוחד

עווגת גבינה לאבנה וזעתר של שף חזי זרגרי מ"מרגו", צילום: איתמר גינזבורג

לפני כמה חודשים סקרנו את הלהיט הירושלמי החדש - מסעדת "מרגו" הכשרה, ששוכנת בקומה הראשונה של מלון סטיי אין בקינג ג'ורג' 21. בין המנות שטעמנו, ציינו לטובה את עוגת הלאבנה, שלמרות שאנחנו לא מחובבי הגבינה, נשבנו בקסמה.

המסעדה הפכה לאחת החביבות עלינו, ואנחנו חוגגים בה באירועים מיוחדים. במשך חודשים רבים אנחנו מתחננים לשף חזי זרגרי שישחרר לנו את המתכון, והוא שומר עליו כמו על הנוסחה הסודית של קוקה קולה.

בביקורנו האחרון והמוצלח במיוחד במסעדה, וכנראה ברגע של חולשה, חזי הסכים לשתף איתנו את הסוד והפך אותנו למאושרים ביותר, וכנראה שגם לשמנים לעתיד.

אנחנו נרגשים לחלוק איתכם את המתכון לעוגת הלאבנה המפורסמת, וממליצים בחום לא לספר לאף אחד שהכנתם אותה, כדי שתוכלו לאכול אותה לבד. היעד הבא שלנו: פאי הלימון המפורק של השף, שנותן תחרות יפה לעוגה האגדית.

אז אם רוצים להכין עוגת גבינה קלילה, אוורירית, נימוחה בפה ומיוחדת, שתגרוף מחמאות מקיר לקיר, זה המתכון המושלם בשבילכם. אם בורכתם בשתי ידיים שמאליות, או שסתם אין לכם כוח להיכנס למטבח, חזי מחכה לכם במסעדת "מרגו", כל יום (למעט שישי) מהשעה 18:00.

בתיאבון!

תודו שזה נראה משוגע. עוגת הגבינה // צילום: איתמר גינזבורג

מתכון לעוגת גבינה לאבנה וזעתר (של שף חזי זרגרי, "מרגו")

תחתית:

  • 26 עוגיות אוראו/ 290 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 60 גרם חמאה מומסת

מלית:

  • 400 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם גבינת לאבנה
  • 175 גרם סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • 160 גרם שמנת חמוצה
  • 3 ביצים

ציפוי:

  • 400 גרם שמנת חמוצה – לפחות 15% שומן
  • 2 שקיות סוכר וניל

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בתחתית. טוחנים את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת, מהדקים בתבנית עגולה על נייר אפייה, אופים על 165 מעלות לעשר דקות ומקררים.
  2. מקציפים ביחד למחית חלקה את גבינת השמנת, גבינת הלאבנה, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים שמנת חמוצה, ולאחריה את הביצים – אחת אחת. מי שמשתמש בעוגיות אוראו, יכול בשלב הזה לשים במעטפת התבנית 12 עוגיות, ושופכים את המילוי על התחתית. אפשר להטביע בבלילה עוגיות אוראו נוספות.
  3. אופים את הכל ב-165 מעלות ל-45-40 דקות או עד שמוכן, ומקררים לטמפרטורת החדר. מכניסים למקרר להתייצבות לארבע שעות.
  4. עוברים להכנת הציפוי. מערבבים ביחד שמנת חמוצה וסוכר וניל, נותנים לבלילה לנוח עשר דקות, מערבבים שוב קלות, ושופכים מעל העוגה. אופים לשמונה דקות בחום של 175 מעלות. מקררים לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר ללילה.
  5. להשלמת העוגה, אם בחרתם בגרסת הביסקוויטים, פזרו נגיעות של זעתר טרי על העוגה, שיהפוך את המאפה שלכם לבלתי נשכח.

בהצלחה!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר