סופגניות אפויות שיעשו לכם חג שמח

אחד המאפים שאנחנו הכי אוהבים בעולם הוא גם כזה שלצערנו מאוד משמין • כדי שנרגיש קצת פחות אשמים אבל שעדיין נמשיך ליהנות, צירפנו לכם את מתכון הסופגניות שיעזרו לכם בשמירה על המשקל ועדיין יהיו טעימות להפליא

סופגניות , צילום: אורן בן חקון

סופגניות הן ה-דבר כשמגיע חנוכה, ובואו נודה על האמת – הן אחד המאכלים שאנחנו הכי אוהבים גם בסתם כל יום בשגרה. לרגל החג המתקרב, קבלו מתכון לסופגניות פרווה אפויות של חלי ממן, מייסדת רשת התמיכה לאורח חיים בריא, שיעשו לכם שמח בלב – ובפחות קלוריות מכל סופגנייה מטוגנת.

• המבריקה, המקורית והמושחתת: טעמנו סופגניות מיוחדות וחזרנו לדווח
• מבחן חנוכה הגדול: בחרנו את 10 הסופגניות הכי טעימות

רכיבים:

3 כוסות קמח
¾ כוס מים פושרים
25 גרם שמרית (חצי שקית) או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
2 ביצים קטנות
2 כפות שמן קנולה
1 כף קוניאק
1/4 כפית מלח
תרסיס שמן קנולה לשימון התבנית

למילוי:

ריבת תות ללא סוכר או כל ריבה אחרת, לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד המלח) ולשים למשך כ-10 דקות. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בתרסיס שמן, מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

3. לאחר שהבצק תפח, שמים אותו להוצאת האוויר, ומחלקים את הבצק ל-36 כדורים שווים.

4. מרססים בתרסיס שמן תבנית אפייה או תבנית שקעים, ומסדרים את הכדורים במרווחים של בערך 5-4 סנטימטרים אחד מהשני, מפני שהם תופחים. מכסים ומתפיחים שוב למשך כ-30-20 דקות.

5. מחממים מראש תנור אפייה ל-180 מעלות ואופים את הסופגניות למשך כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

6. ממלאים את הסופגניות בריבה באמצעות מזרק ומפזרים מעל אבקת סוכר – ומגישים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר